Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Tim Henman, bivši teniser, pričao je o Novaku Đokoviću u Australiji, ali o i GOAT trci između Srbina i Rafaela Nadala.

.

Pratite Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Nekadašnji broj četiri svetskog tenisa je u razgovoru za „Eurosport“ istakao da misli da će Novak završiti karijeru kao čovek sa najviše grend slem titula u riznici.

„Ta GOAT trka je za mene igra brojki. Rekao sam to još pre četiri ili pet godina, mislim da će Novak završiti karijeru sa najviše slemova u muškom tenis. On je taj koji je spreman i zdrav i igra najbolji tenisa, ali to mora i da dokaže. Četvrti je nosilac, što je pomalo čudno. Ne verujem da je on tek četvrti na svetu. Mislim da je favorit. Uz rekord koji ima u Australiji, sa tako mnogo titula, biće ga teško pobediti“, jasan je Britanac.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je u dobroj formi pred Australijan open, ali tamo neće imati nimalo lak posao.

„U ovom sportu nikad ne znate šta će se dogoditi. Zato oni izlaze na teren i igraju. Ali kad Novak igra svoj tenis, kad je fit, zdrav i fokusiran, njegov rekord govori sve. Nema sumnje da je prvi favorit. Videti ga kako prošle nedelje osvaja Adelejd, mislim da to govori kako dobro igra. Treba se prisetiti i kako je dobro igrao krajem prošle godine. Pobeđivao je u Parizu, osvojio ATP Finale. Bio sam tamo i igrao je fantastično“.

Đoković je prošle godine u januaru doživeo mnoge neprijatnosti u „zemlji kengura“, ali je sada dočekan kako dolikuje jednoj sportskoj veličini.

„Veoma sam srećan što ga opet vidim u Australiji. Znate šta se desilo prošle godine, to nije bila dobra priča ni za koga. Naročito Novaka. Za Australijan open. Nije bilo dobro za sport. To da se takmiči na Australijan openu je veoma dobra vest. Uvek želimo da vidimo najbolje kako igraju jedni protiv drugih“.

PROČITAJTE JOŠ:

Henman je imao i savet za srpskog tenisera, koji će pokušati da se domogne jubilarne desete titule u Australiji.

„Nikad se ne zna. Moj savet bi mu bio da ne misli na publiku, ne može da se kontroliše. Kad nešto ne možete da kontrolišete, ne brinite o tome, koncentrišite se na stvari koje možete da držite pod kontrolom, a to su pripreme i igra. Da, biće zanimljivo, to će biti još jedna zanimljiva priča. Pre 12 meseci bilo je loše i nikom nije bilo zabavno, najgore je bilo Novaku, tako da će biti interesantno videti šta će biti posle godinu dana“, zaključio je Henman.

BONUS VIDEO Novak Đoković oduševio na Božić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar