Foto: Printscreen Youtube / Australian Open

Novak je trenutno u boljoj formi, još jedan detalj ne ide naruku Špancu, ali neće sigurno zbog toga odustati od borbe.

Španski teniser Rafael Nadal smatra Novaka Đokovića favoritom za titulu na predstojećem Australijan openu.

Novak je nedavno osvojio titulu u Adelejdu, pa je pobedama započeo sezonu, iako je Sebastijan Korda u finalu imao svojih šansi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dovoljno sam skroman da prihvatim situaciju i samo da radim sa onim što imam jer moram opet da izgradim momentum pobedama“, kazao je Nadal u Melburnz.

On se požalio na kvalitet loptica koje mu ne dozvoljavaju da igra svoju igru, a prvi meč igra u ponedeljak od 4.30 sati po srednjoevropskom vremenu protiv Džeka Drejpera.

„Verovatno jedna od najtežih prvih rundi. Mlad je, snažan, raste i veoma brzo napreduje na ATP listi, igrao je dobro. Veliki izazov za mene da počnem turnir. Međutim videćemo, ovde sam da bih dao sebi šansu i znam da on igra dobro“, kaže branilac titule.

Nadal je prošli put imao lošu uvertiru pred Australijan open i dva poraza, ali je na turniru u pet setova finala uzeo trofej protiv Danila Medvedeva. Svejedno je Đokovića označio kao prvog favorita za osvajanje turnira.

„Deluje da je dobro pripremljen. Imao je sjajne rezultate na kraju godine i počeo je ovu godinu pobedama. Ovaj turnir je uvek bio dobar za njega. Ako pričamo o favoritima, u subotu pred turnir onda nema sumnje ko je favorit. Ali, titule se ne osvajaju u subotu pred turnir. Moraš da radiš dve nedelje. Mada je pokazao da to zna veoma dobro. Ako pobedi čestitaću mu, uradiće nešto istorijski. Moj život se zbog toga neće menjati“, naveo je španski igrač.

BONUS VIDEO: Rafael Nadal ispao sa turnira u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare