Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Španac ima jasne želje za 2023. godinu

Rafael Nadal biće prvi nosilac na Australijan openu, a na konferenciji za medije dotakao se sporne izjave Aleksandra Zvereva.

Nemački teniser je izjavio da će se Rafa povući nakon Rolan Garosa ove godine.

„Nažalost, mislim da će se Rafa povući na Rolan Garosu. Ne želim to da se desi, ali mislim da će imati sjajan turnir, možda će ga osvojiti i reći zbogom“, rekao je Zverev.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je odmah stavio svima do znanja da i dalje ne razmišlja o tome.

„Zaista ne znam šta će se dogoditi u narednih šest meseci. Imam veoma dobar odnos sa Zverevim, ali ne takav da bih mu ispovedio tako nešto. Realnost je da sam tu da igram tenis, da pokušam da imam sjajnu 2023. godinu, borim se za sve sa čim sam se mučio u karijeri i ne razmišljam o povlačenju. O tome se misli iz nedelje u nedelju, jer me sa tim suočavate na svakoj konferenciji za medije. Ipak, odgovoriću isto svaki put kad me to pitate“, jasan je Nadal.

Španac je gotovo siguran da niko neće imati uspehe kao on, Novak i Federer.

„Alkaras ima jedan slem, ostali su još na nuli. Ako počnemo da pričamo o tome da neko osvoji 22, 21 ili 20 slemova, to je velika stvar. Može da se desi. Što da ne? Ipak, nikada se nije desilo pre nas. Biće tešto da to urade dve generacije zaredom. Samo to stavlja stvari u logičnu perspektivu. Momci su dobri, imaće sjajne karijere, osvajati slemove, mnogo turnira, svakako. Ipak, gotovo sam siguran da ni dvojica igrača iz ove generacije neće doći do 20, 21 ili 22 grend slem titule“.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogi zaboravljaju koliko je put „velike trojke“ bio težak i naporan.

„Verovatno zbog toga što su tri igrača stigla do tih brojeva, pomalo gubimo perspektivu koliko je to teško uraditi. Igramo tenis u 36. godini i morate da imate veoma dugu karijeru. Povrede su tu, životne okolnosti. Ne pričajte o nivou tenisa, jer je to moguće imati, ali postoje razne stvari u životu koji mogu da vam otežaju da dođete do tih rezultata“, zaključio je trenutno drugi teniser sveta.

BONUS VIDEO Rafael Nadal ispao sa turnira u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar