Foto: Nova.rs

Ostao sam zatečen u liftu na trenutak. Nisam bio siguran da sam čuo baš ono što jesam jer to nikako nisam očekivao.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Mala je verovatnoća da u liftu hotela sretnete ljude koji idu na isto mesto kao i vi, ali se ona povećava kada se dešava ovako veliki turnir. Ipak, neuporedivo je manja šansa da u manje od 20 minuta sretnete iste ljude dva puta u lifu.

PROČITAJTE JOŠ

Druželjubivi Australijanci su nas prvo upitali odakle smo, a onda nas pitali da li gledamo Australijan open. Odgovore znate. Onda su želeli da provere kako je Novakova butina i to je delovalo i donekle okej. I tako prolazi nekih 15 minuta, a mi se ponovo srećemo u liftu, ovog puta ka izlazu.

Pitao sam i ja odakle su oni, a na odgovor „Adelejd“ sam ih pitao da li su gledali turnir. Neki bi rekli normalna i očekivana reakcija, a onda je stigao odgovor kao iz topa.

„Ma, to je Miki Maus turnir“, izbacio je to iz svege gospodin dok je nameštao šuškavu trenerku koja mu je padala ispod pojasa bermuda. Supruga se nije ni nasmejala, samo je smrtno ozbiljno dodala.

„Znate, mi smo zato i došli u Melburn, da gledamo pravi tenis, a i imamo rodbinu ovde“, poručila je žena koja će samo 30 sekundi kasnije tražiti od supruga da se okrene da mu dopuni planinarski ranac.

Za one koji ne prate tenis verovatno će najčudnije biti što su došli u grad gde imaju rodbinu, a onda odlučili da odsednu u hotelu. To u srpskoj tradiciji ne ide tako.

Dakle, Australijanci su toliko razmaženi po pitanju tenisa ili možda bolje rečeno zaslepljeni sjajem Australijan opena da ništa drugo zapravo ni ne vide.

PROČITAJTE JOŠ

Australijan open jeste zaista „srećni slem“ iz perspektive navijača jer je daleko najviše sadržaja, klima je uglavnom dobra (sa izuzetkom ove godine), a tereni su takvi da uglavnom svuda može da se sedne i posmatra susret.

Ipak, i dalje je čudno kako sa nipodaštavanjem gledaju na jedan turnir koji je privukao velike zvezde, dok istovremeno Srbija pati zbog toga što se ove godine Serbia Open seli u Banjaluku (od 17. do 23. aprila). Nije im bilo zanimljivo da gledaju osvajača 21 grend slem pehara, Sebastijana Kordu koji je zvezda u usponu, ali i Holgera Runea ili Feliksa Ože-Alijasima. Nije zato što su navikli da neguju domaće, ali ono domaće koje im odredi marketing.

Australijanci su daleko najsrećniji kad gledaju njihove tenisere, pa je tako za meč dana proglašen susret Endija Marija i Tanasija Kokinakisa. Čak ni novinarska mesta nisu sigurna, pa su organizatori tražili od nas da se najavimo ranije na susret. Ovo se obično radi tek za polufinale i finale kako bi nam garantovali mesta.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar