Foto: AP Photo/Aaron Favila

Neverovatan meč i herojska pobeda.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs
.

Pratite Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Novak Đoković je posle velike drame i neočkivano teškog meča savladao Francuza Enca Kuakoa sa 6:1, 6:7, 6:2, 6:0 i plasirao se u treće kolo. Đoković je imao velikih problema sa povredom koja brine pred nastavak turnira, a u drugom setu je i tražio pomoć lekara uz bolne grimase koje su se dugo videle na njegovom licu.

Novak se u tim trenucima teško kretao što je dovelo da posle ubedljivog prvog seta, izgubi drugi u taj brejku. Ipak, kada su lekovi protiv bolova počeli da deluju, Đoković je ubacio u višu brzinu i u naredna dva seta prepustio rivalu samo dva gema.

Četvrti set je obelžio i Novakov rat sa četvoricom pijanih navijača koji su ga od početka provocirali. Novak im je prvo ironično slao poljupce, a onda je pobesneo i tražio od sudije da ih izbaci što se kasnije i desilo.

PROČITAJTE JOŠ

U sledećem kolu u subotu, Đoković igra portiv Gregora Dimitrova koji je ubedljiovo savladao Lasla Đerea sa 3:0 u setovima.

Nije krenuo Đoković onako furiozno kao u prvom kolu, ali je i protivnik bio motivisan. Bio je siguran Đoković u prvom servis gemu i dobio ga sa nulom, ali nije odmah uspeo da napravi brejk. Došao je do izjednačenja, ali je mladi Francuz izdržao nalet i dobro otvorio meč.

Novak je bio ponovo siguran na svoj servis, nakon čega je usledio ključni gem u set. Đoković je sjajno riternirao na drugi servis, došao je i do brejk lopte, ali se Kuako borio i naterao našeg tenisera na dodatni napor. Bio je i nervozan Đoković u tim momentima i stalno je vikao ka svom boksu na Gorana Ivaniševića koji mu je davao savete, ali je ipak uspeo da iskoristi drugu brejk loptu u gemu i povede sa 3:1.

Tada je usledila i drama Novakovog rivala. U suza,a je seo na stolicu i zatražio pomoć lekara zbog povrede skočnog zgloba i delovalo je da će predati meč.

Ipak, kada su mu stavljeni zavoji vratio se na teren i nastavio borbu. Međutim, do kraja prvog seta je Đoković odlično servirao, napravio još jedan brejk i na kraju rutinski došao do prednosti od 1:0.

U drugom setu smo već od starta videli mnogo veću borbu.

Foto: AP Photo/Dita Alangkara

Kuako se opustio i počeo pre svega dobro da servira. Tek u sedmom gemu je Đoković imao šansu da napravi brejk, ali se Francuz izvukao, a onda je usledila drama za našeg tenisera. Tokom devetog gema je ponovo počela da ga muči povreda prepone, a po završetku je na jednoj nozi izašao sa terena i zatražio medicinsku pomoć. Morao je da ode u svlačionicu i dobije masažu i uzme lekove protiv bolova, ali to nije bilo dovoljno.

Videlo se da se Novak muči i da ne uspeva da se kreće, što je Francuz iskoristio i doveo set do taj-brejka. Tamo smo videli pravi rolerkoster i seriju preokreta. Novak je prvi napravio mini brejk i zatim poveo 3:0, ali se Francuz odmah vratio i usledila je drama.

Ključan trenutak se desio pri rezultatu 5:4, kada je jedan navijač neposredno pre servisa isprovocirao srpskog tenisera koji je pogrešio, a Kuako je zatim sa 7:5 i osvojio drugi set.

Tada su počeli da deluju medikamenti koje Đoković uzeo i sve je došlo u normalu. Novak je prvo odservirao gem sa nulom, a onda u istom stilu napravio brejk i to je bio prelomni trenutak u meču.

Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Novak je igrao sigurno i stabilno i čuvao servis, da bi u poslednjem gemu u setu napravo novi brejk i ponovo poveo u meču.

Pokušao je Kuako da pruži otpor na početku sledećeg seta, ali kada je ponovo doživeo brejk, tada je bilo i definitivno kraj.

U trećem gemu smo videli i neočekivanu dramu na terenu. Četvorica pijanih navijača, od kojih je jedan prednjačio, su krenuli da ometaju Novaka prilikom servisa. To je srpskog tenisera izbacilo iz takta, pa je otišao do sudije i počeo da viče. Pitao je Đoković sudiju Fergusa Marfija zašto ne traži da se navijač izbaci jer je očigledno došao da ga provcira i da je pijan.

To ga je malo izbacilo iz ritma, pa je dozvolio brejk loptu, ali je uspeo da se izvuče i da do kraja samelje Francuza za pobedu i plasman u treće kolo.

Đoković - Kuako 6:1, 6:7, 6:2, 6:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare