Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Spektakl pred Australijan open privukao je mnogo pažnje

Karte za meč Nika Kirjosa i Novaka Đokovića rasprodate su za nešto manje od sat vremena, iako najjeftinija ulaznica košta 20 australijaskih dolara.

Pomenuti teniseri će odigrati egzibicioni meč u Rod Lejver areni pred 15.000 ljudi i to će im biti poslednja provera pred Australijan open.

Kirjos je ovu priliku iskoristio da se „obračuna“ sa kritičarima na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vau, Nik Kirjos je loš za sport! Vau, kakva sramota, kakva nacionalna sramota! Kako se usuđuje da rasproda još jedan stadion, kakva arogancija“, napisao je Kirjos na Tviteru.

Tu se nije zaustavio, pošto je ušao i u raspravu sa Noa Rubinom, američkim teniserom. Njima dvojici ovo nije prvi sukob na društvenim mrežama, pošto su i ranije polemisali oko toga da li egzibicije imaju smisla ili ne.

Rubin, koji je tek 589. na svetskoj rang listi, napisao je najpre ironičan komentar.

„Ovo ima malo smisla. Egzibicija neposredno pre što bi mogli da zaigraju na turniru?“, poručio je Rubin uz zamišljeni smajli.

Kirjosu nije trebalo dugo vremena da odgovori:

„Da budem korektan, meč će privući više publike od bilo kod tvog meča“, napisao je Nik u svom stilu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rubin je pokušao da na miran način sve objasni.

„Čoveče, jesi li dobro? Čini se da si osetljiv u poslednje vreme, što ne liči na tebe. Ako razmisliš sekund, ustvari malo dublje, shvatio bi ovo kao kompliment. Kigs-Đoko meč bi bio top meč u tenisu, a 45 minuta egzibicije oduzima malo od očekivanja“, poručio je Rubin

Meč Novaka i Kirjosa biće odigran u petak od 8.30 po srpskom vremenu, a sva zarada biće prosleđena humanitarnim organzacijama.

Prvi grend slem u sezoni igra se od 16. do 29. januara, a titulu brani Rafael Nadal.

BONUS VIDEO Set lopta i prvi set Korde protiv Novaka