Foto: Screenshot Youtube Graham Bensinger; Instagram Djokernole

Dijeta Novaka Đokovića uvek privlači barem podjednaku pažnju kao i njegovi rezultati na terenu, a često je i zanimljivija tema laicima jer više znaju o hrani nego o samom tenisu.

Bake, deke, tetke, vodoinstalateri, inženjeri, političari, ma koga kod da se setite nema šanse da se barem jednom za stolom nije povela priča o ishrani Novaka Đokovića.

Posle nekoliko godina su ljudi konačno prihvatili da mu meso nije potrebno u ishrani, a uporedo sa prihvatenjem ove činjenice je i raslo interesovanje šta zapravo unosi u organizam.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je primenio neke osnove ishrane od Entonija Viliajmsa, čoveka koji leči mnoge slavne ljude Holivuda, a poznatiji je pod nadimkom „Medical Medium“.

U svojim knjigama o uticaju ishrane na celokupno zdravlje posebnu pažnju posvetio celeru. On govori o protokolu 3-6-9 koji primenjuju mnogi sportisti, ai i slane ličnosti iz sveta filma.

„Pratite doktora Entonija Vilijama, to je odakle dolaze sve informacije, svi ovi minerali i soli koji hrane i čiste vašu jetru. Za više detalja, proverite na internetu. Za mene čini čuda, za moju ženu, decu i sve u našoj okolini. Deca ne mogu da piju čist sok od celera pa dobijaju i krastavac, ali je najbolja stvar ujutru čist sok od celera“, poručio je jednom Đoković.

Srpski as od 2018. godine koristi ovaj protkol. Uglavnom se predviđa jutarnje čišćenje organizma limunom, sokom od celera i biljnom hranom.

Prema njegovim rečima ova zelena biljka je toliko aktivna da je smatraju neotkrivenih čudom prirode, a tvrdi da ovaj sok može da pomogne u sledećim stvarima: borba protiv gorušice, borba protiv autoimunih oboljenja i nekih drugih bolesti, oporavak jetre, brže izbacivanje toksina iz tela, smanjuje nadutost, borba protiv bakterija…

Navodno upravo ovaj sok povećava nivo energije zbog velikog broja minerala i vitamina.

BONUS VIDEO Đoković poslao drugi servis 200 na sat