Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes)

To je bilo jače od njega.

Godinama ranije su sarađivali, a onda su im se životni putevi razdvojili. Ipak, ni u jednom trenutku nisu zaboravili jedan na drugog. Uostalom, Novak Đoković je pružio veliku podršku Borisu Bekeru na svoj način u najtežim trenucima života koje je proveo u zatvoru. Dok je Beker bio u engleskom zatvoru u loži srpskog asa sedela je njegova ćerka.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je trijumfalno otvorio sezonu i podigao trofej na turniru u Adelejdu (serija 250), a nakon toga čestitke su stizale iz svakog kutka planete. Jedna od njih stigla je iz Nemačke gde će Beker svakodnevno prenositi i komentarisati mečeve Australijan opena od 16. do 29. januara.

Nakon što je Đoković spasao meč loptu i u velikom finalu srušio Sebastijana Kordu sa 6:7(8), 7:6(3), 6:4, odlučio je i Beker da se oglasi.

„Bravo, Šaci! Šampion se vratio u sopstvenu dnevnu sobu“, napisao je Beker.

Šaci je nadimak koji je Beker izabrao za Đokovića, a najčešće se prevodi kao „blago“. Najčešće ga koriste parovi, ali i tako stariji ljudi tepaju deci u Nemačkoj. Ovo je zapravo deminutiv kojim se pokazuje prisnost sa nekim.

Ipak, oni kojima ovakav nadimak nije bio iznenađenje reagovali su zbog onog što se nalazi u nastavku. Ostalim igračima i navijačima drugih tenisera se neće dopasti što je Beker praktično prognozirao da će Novak osvojiti novu grend slem titulu.

Povratak u dnevnu sobu zapravo predstavlja način da se kaže da se upravo u Australiji Novak oseća najbolje, što i ne čudi kada se zna da je čak devet grend slem titula osvojio u Melburnu.

BONUS VIDEO Đoković poslao drugi servis 200 na sat

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar