Pogledajte recept za turske pužiće sa krompirom iz emisije Praktična žena.
testo
200 ml vode
200 ml mleka
1 instant kvasac
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 šoljica ulja
oko 600 g brašna
1 belance
nadev
3-4 kuvana krompira
1 kašičica soli
malo mleka (oko 4 kašike)
1 kašika putera
za ivicu
1 čaša vode
4 kašike meda
susam
premaz
1 žumance
1 kašika mleka
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostavite ga poklopljeno da naraste. Posle sat vremena kada je testo udvostručilo volumen razklagijajte ga četvrtasto. Za nadev kuvani krompir iznječite pa dodajte ostale sastojke i napravite nadev poput pire krompira. Ovim nadevom premazati testo po celoj površini, a zatim ga iseći na dugačke trake. Trake uvijte da dobijete formu pužića, a zatim malo pritisnite odozgo.
U većem tanjiru izmešajte vodu i med, a u drugoj činiji stavite dosta susama. Krajeve pužića umakati u mešavinu vode i meda, a zatim ih umočiti u susam kako bi se krajevi testa potpuno obložili susamom.
Odozgo premazati pužiće sa umućenim žumancetom sa malo mleka. pecite ih oko 30 minuta na 180 stepeni.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.