Slatki zalogaji koje svi vole - pogledajte recept za "tihu čokoladnu rapsodiju".

Sastojci:

za čokoladne korpice

-300 g crne čokolade

-150 g bele čokolade

krem

-250 ml slatke pavlake

-200 g mascarpone sira

-1 kašika vanilin šećera

-2-3 kašike prah šećera

voće

-6 jagoda

-2 kivija

biskvit

-1 jaje

-30 g brašna

-10 g kakao praha

-30 g šećera

-1 kašika ulja

-so

-1 prašak za pecivo

Priprema:

Čokoladne korpice:

Otopite crnu i belu čokoladu na pari. Premazati naizmenično belom i crnom čokoladom silikonske korpice i odložite ih u frižider kako bi se čokolada stegla. Kada se čokolada stegla pažljivo skinuti kalupe sa čokolade kako biste dobili čokoladne korpice. Čokoladne korpice držati u frižider do punjenja.

Krem:

Umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom i vanil šećerom, a zatim dodati mascarpone sir i sve lepo izmešati.

Voće:

Jagode i kivi sitno iseckati, a deo voća ostavite za dekoraciju.

Biskvit:

Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo. Pecite u malom kalupu oko 10-15 minuta na 180 stepeni. Pečen biskvit izmrvite kako biste dobili izgled zemlje.

Slaganje dezerta:

U čokoladnu korpicu staviti malo kreme, pa seckano voće, opet kremu i na kraju ukrasite voćem. Na tanjiru za posluživanje oko korpice pospite mrvljeni biskvit kako biste dobili izgled jestive zemlje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar