Slatki zalogaji koje svi vole - pogledajte recept za "tihu čokoladnu rapsodiju".
za čokoladne korpice
-300 g crne čokolade
-150 g bele čokolade
krem
-250 ml slatke pavlake
-200 g mascarpone sira
-1 kašika vanilin šećera
-2-3 kašike prah šećera
voće
-6 jagoda
-2 kivija
biskvit
-1 jaje
-30 g brašna
-10 g kakao praha
-30 g šećera
-1 kašika ulja
-so
-1 prašak za pecivo
Čokoladne korpice:
Otopite crnu i belu čokoladu na pari. Premazati naizmenično belom i crnom čokoladom silikonske korpice i odložite ih u frižider kako bi se čokolada stegla. Kada se čokolada stegla pažljivo skinuti kalupe sa čokolade kako biste dobili čokoladne korpice. Čokoladne korpice držati u frižider do punjenja.
Krem:
Umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom i vanil šećerom, a zatim dodati mascarpone sir i sve lepo izmešati.
Voće:
Jagode i kivi sitno iseckati, a deo voća ostavite za dekoraciju.
Biskvit:
Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo. Pecite u malom kalupu oko 10-15 minuta na 180 stepeni. Pečen biskvit izmrvite kako biste dobili izgled zemlje.
Slaganje dezerta:
U čokoladnu korpicu staviti malo kreme, pa seckano voće, opet kremu i na kraju ukrasite voćem. Na tanjiru za posluživanje oko korpice pospite mrvljeni biskvit kako biste dobili izgled jestive zemlje.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar