Pogledajte recept za praško čudo iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

testo

1 jaje

150 g šećera

1 kašičica sode bikarbone

50 g margarina

2 kašike mleka

2 kašike meda

450 g glatkog brašna

1 kašika kakaoa

Pročitajte još:

krema

4 dl mleka

2,5 kašike oštrog brašna

2 kašike šećera

2 kašike prah šećera (ne prepune)

150 g margarina

Čokoladna glazura

150 g čokolade

3 kašike ulja

Pročitajte još:

Priprema:

Sve sastojke osim brašna izmešati u šerpi. Staviti šerpu na laganu vatru i stalno mešati sve dok soda ne zapeni. Tad sklkoniti sa vatre i umešati brašno. Zamesiti glatko testo, koje je gumenkasto zbog meda i vrlo se lako razvlači.

Testo se podeli na tri ili četiri jednaka dela i odmah se razvlače kore.

Svaka kora se razvalja u veličini pleha od rerne i prenese na preokrenut pleh od rerne koji je pobrašnjen brašnom. To ide bez problema jer testo ne puca, ali možete i da slobodno razvaljajte na papiru za pečenje, pa prenesite sa papirom.

Kore se peku na 180 stepeni nekih pet do osam minuta i, kad se ivice zapeku, vadi se.

Za kremu se brašno i šećer skuvaju u mleku kao puding. Kada se krema ohladi, umeša se u margarin umućen sa prah šećerom. Dobro izmiksati mikserom da bude lepa glatka krema.

Premazati kremom kore, s tim da na poslednju koru ide čokoladna glazura.

Za glazuru otopiti čokoladu i dodati ulje, a zatim preliti preko kolača. Ostaviti preko noći i sutradan seći na kocke.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar