"Praktična žena" danas donosi kombinaciju za one koji se uzdržavaju od mesa, mada - lepinje iz tiganja, knedle od pirinča i salata od patlidžana učiniće ukusnijim svaki ručak.
-3 šolje brašna
-1-2 šolja vode
-1 kašika šećera
-2 kašike maslinovog ulja
-2 kašike mleka u prahu
još
-voda
-susam
Zamesite testo od navedenih sastojaka i ostavite da nadođe. Od nadošlog testa kidati komade i praviti loptice od testa. Svaku lopticu tanko razklagijajte, a zatim je umočite u vodu , pa u susam ( kako bi se susam zalepio sa svih strana). Lepinjice pečeta na suvom tiganju sa jedne a zatim sa drudge strane.
-175 g pirinča
-1 kocka supe od povrća
-60 g pekorina
-2 kašike pesta
-60 g prezli
-ulje
-so, biber
Kuvati pirinač u 900 ml vode sa kockom za supu 10-15 minuta. Ostavite poklopljeno nike 15 minuta, a zatim višak tečnosti procedite. U pirinač dodati pesto,rendani pecorino i so i biber po želji. Od ove smese pravite loptice koje uvaljamo u prezle , a zatim pržimo u dubljem ulju po par minuta sa obe strane.
-60 g mladog sira
-1-2 patlidžana
-1-2 paradajza
-1 crveni luk
-veza peršuna
-100 g seckanih oraha
-2 kašike prepečenog susama
-so, biber
preliv
-1 čen belog luka
-so, biber
-4 kašike susamovog ulja
-sok 1 limuna
U činiji izmešati pečen patlidžan, naseckan sir, paradajz, luk, peršun, orahe, susam i začinite po ukusu ( so i biber).
Za preliv izmešati sve sastojke i preliti preko salate i lepo izmešati.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar