Pogledajte recept za čokoladne mafine u obliku buketa iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

Za mafine:

175 g brašna

230 g šećera

1/2 kašičica soda bi karbone

1/2 kašičice soli

50 g kakaoa

175 g maslaca

2 jajeta

175 ml mleka

Za krem od pistaća:

150 g pistaća

150 g bele čokolade

100 ml slatke pavlake

30 g maslaca

1 kašika prah šećera

Za swiss puter krem

12 belanaca

400 g šećera

500 g maslaca

ekstrakt vanile

Pročitajte još:

Priprema:

Mafini

Pomešati suve sastojke. Istopiti maslac. Mleko, jaja i maslac dodati suvim sastojcima. Smesu dobro umutiti mikserom. Peći oko 15 min na 150 stepeni.

Pistać krem

Pistaće kuvati oko 2 min. Nakon toga ih oljuštiti. Slatku pavlaku i maslac zagrejati i istopiti čokoladu u toj smesi, Sve sastojke sipati u secka i dobro samleti. Šećer u prahu dodati po potrebi.

Swiss puter krema

Belanca sa šećerom kuvati na pari dok se šećer ne istopi. Zatim ih umutiti mikserom dok ne dobijemo čvrstu smesu. postepeno dodavati maslac i sve mutiti dok se ne sjedini. na kraju dodati ekstrakt vanile.

Mafine puniti pripremljenim pistaći kremom . A za dekoraciju koristiti swiss puter kremu koju bojimo u željenu boju i uz pomoć adekvatnih nastavaka pravimo razne cvetne aranžmane.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar