Pogledajte recept za čokoladne mafine u obliku buketa iz emisije Praktična žena.
Za mafine:
175 g brašna
230 g šećera
1/2 kašičica soda bi karbone
1/2 kašičice soli
50 g kakaoa
175 g maslaca
2 jajeta
175 ml mleka
Za krem od pistaća:
150 g pistaća
150 g bele čokolade
100 ml slatke pavlake
30 g maslaca
1 kašika prah šećera
Za swiss puter krem
12 belanaca
400 g šećera
500 g maslaca
ekstrakt vanile
Mafini
Pomešati suve sastojke. Istopiti maslac. Mleko, jaja i maslac dodati suvim sastojcima. Smesu dobro umutiti mikserom. Peći oko 15 min na 150 stepeni.
Pistać krem
Pistaće kuvati oko 2 min. Nakon toga ih oljuštiti. Slatku pavlaku i maslac zagrejati i istopiti čokoladu u toj smesi, Sve sastojke sipati u secka i dobro samleti. Šećer u prahu dodati po potrebi.
Swiss puter krema
Belanca sa šećerom kuvati na pari dok se šećer ne istopi. Zatim ih umutiti mikserom dok ne dobijemo čvrstu smesu. postepeno dodavati maslac i sve mutiti dok se ne sjedini. na kraju dodati ekstrakt vanile.
Mafine puniti pripremljenim pistaći kremom . A za dekoraciju koristiti swiss puter kremu koju bojimo u željenu boju i uz pomoć adekvatnih nastavaka pravimo razne cvetne aranžmane.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.