U novoj epizodi "Praktične žene" saznali smo kako se prave pljeskavice od oslića.
Sastojci:
-1 kg oslića
-60 g brašna
-3 kašike prezli
-3 čena belog luka
-100g senfa
1 kašičica ml. paprike
-so, biber..
Priprema:
Filete oslića obarite u slanoj vodi oko pola sata da lepo omekšaju. Procedite ih i ostavite da se ohlade. Ribu odvojite od kostiju, dodajte sitno naseckan beli luk, brašno,
prezle,senf i začine po ukusu. Sve sastojke izmiksajte tako da dobijete homogenu smesu.
Između dlanova formirajte pljeskavice željene veličine i redjati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta da dobiju lepu rumenu koricu.
Riža sa blitvom
Sastojci:
1-2 veze blitve (oprane, isečene na rezance )
– 200 gr riže (1 šolja (oprana ))
– 2 kašike kisele pavlake ili nekog mekog sira
– so, biber
– 1 kašika suvog začina
– 2-3 kašike ulja
-1 manja glavica luka (sitno narezana )
-oko 3 šolje vode
Priprema:
U šerpu/tiganj sipamo ulje, kad se ugreje popržimo luk da postane staklenaste boje. Preko toga uspemo opranu rižu i dinstamo oko 3 minuta ( dok se ne počne lepiti ). Zatim preko toga stavimo narezanu blitvu i sve skupa još prodinstamo 3-4 minuta. Zalijemo vodom, promešamo lagano, dodamo suvi začin, so, biber i poklopimo. Kuvamo oko 10-15 minuta na laganoj vatri. Kad riža upije vodu onda bi trebalo biti gotovo. Isključimo, poklopimo i neka stoji još 5-10 minuta. Na kraju umešamo 2-3 kašike kisele pavlake.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar