Pogledajte recept za pistać-malina mus tortu iz emisije Praktična žena.
kora
1 šolja integralnog ml. keksa
1/2 šolje ml. pistaća
1 kašika meda
100 g putera
malo mleka
pistać mus fil
1/2 šolje slatke pavlake
3 kašike pistać paste
1/2 kašike vanil ekstrakta
2 kašike prah šećera
malina fil
1 šolja malina
1/4 šolje prah šećera
1 kašika limunovog soka
1 kašika gustina
1 kašika vode
mus od malina
1/2 šolje slatke pavlake
1,5 šolja malina
1/4 šolje prah šećera
1/2 kašike vanil ekstrakta
1 želatin+4 kašike vode
Sve sastojke za koru izmešati i sjediniti. Kada ste lepo umešali ovu smesu utisnute je u dno kalupa gde ćete slagati tortu.
Za mus od pistaća najpre umutite slatku pavlaku u šlag. Nakon toga u šlag umešati lagano pistać pastu, vanillu i prah šećer. Ovaj fil stavite preko kore i odložite kolač u frižider dok preipremite ostatak.
Za malina fil stavite maline da se kuvaju sa limunovim sokom i prah šećerom. U drugoj činiji izmešati gustin sa vodom i ukuvajte ga u maline kada proključaju. Kuvajte 2 minuta dok se fil ne zgusne. Fil malo prohladite a zatim ga stavite preko fila od pistaća.
Za mus od malina najpre maline izmiksajte i ukoliko želite možete ih procedite od košpica. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostavite da nabubri. U drugoj činiji umutiti slatku pavlaku u šlag sa prah šećerom, pa dodajte vanilu i otopljen želatin. Sve lepo umutite i na kraju lagano umešati sos od malina. Malina mus stavite preko malina fila i tortu odložite na par sati u frižider na hlađenje
U videu iznad pogledajte ceo postupak pripreme.