Pogledajte recept za pistać-malina mus tortu iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

kora

1 šolja integralnog ml. keksa

1/2 šolje ml. pistaća

1 kašika meda

100 g putera

malo mleka

pistać mus fil

1/2 šolje slatke pavlake

3 kašike pistać paste

1/2 kašike vanil ekstrakta

2 kašike prah šećera

malina fil

1 šolja malina

1/4 šolje prah šećera

1 kašika limunovog soka

1 kašika gustina

1 kašika vode

mus od malina

1/2 šolje slatke pavlake

1,5 šolja malina

1/4 šolje prah šećera

1/2 kašike vanil ekstrakta

1 želatin+4 kašike vode

Pročitajte još:

Priprema:

Sve sastojke za koru izmešati i sjediniti. Kada ste lepo umešali ovu smesu utisnute je u dno kalupa gde ćete slagati tortu.

Za mus od pistaća najpre umutite slatku pavlaku u šlag. Nakon toga u šlag umešati lagano pistać pastu, vanillu i prah šećer. Ovaj fil stavite preko kore i odložite kolač u frižider dok preipremite ostatak.

Za malina fil stavite maline da se kuvaju sa limunovim sokom i prah šećerom. U drugoj činiji izmešati gustin sa vodom i ukuvajte ga u maline kada proključaju. Kuvajte 2 minuta dok se fil ne zgusne. Fil malo prohladite a zatim ga stavite preko fila od pistaća.

Za mus od malina najpre maline izmiksajte i ukoliko želite možete ih procedite od košpica. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostavite da nabubri. U drugoj činiji umutiti slatku pavlaku u šlag sa prah šećerom, pa dodajte vanilu i otopljen želatin. Sve lepo umutite i na kraju lagano umešati sos od malina. Malina mus stavite preko malina fila i tortu odložite na par sati u frižider na hlađenje

U videu iznad pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar