Pužići sa makom i mlevenim keksom su čak i više od omiljene štrudle - pogledajte kako ih pravi "Praktična žena".

Sastojci:

testo

za aktiviranje kvasca

-100 ml toplog mleka

-1 kocka kvasca

-1 kašičica šećera

testo

-550 g brašna

-100 ml toplog mleka

-1 jaje

-100 g otopljenog i prohlađenog margarina

-100 g šećera

nadev

-200 ml vrelog mleka

-60 g otopljenog margarina

-200 g mlevenog maka

-4 kašike mlevenog keksa

-2 kašike šećera

-2 vanilin šećera

preliv

– 200 g krem sira

-50 g šećera u prahu

-2 kašike arome vanile

-130 grama otopljenog margarina

Priprema:

U toplo mleko izmrviti kockicu svežeg kvasca i kašičicu šećera. Kad kvasac počne da radi dodati ga u vanglu sa brašnom, toplim mlekom, jajetom, otopljenim i prohlađenim margarinim i šećerom. Umesiti testo i ostaviti da naraste. Za nadev u vrelo mleko pomešati otopljen maslac/margarin sa mlevenim makom, mlevenim keksom, vanil šećerom i kristal šećerom. Premazati nadevom razoklagijano testo i uviti u rolat, pa seći kolutiće i ređati na pek papir u pleh. Peći na 180 stepeni dok ne porumene lepo. Za preliv pomešati krem sir sa šećerom u prahu, aromom vanile i otopljenim margarinom. Pečene pužiće preliti dok su još vrući.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar