Pužići sa makom i mlevenim keksom su čak i više od omiljene štrudle - pogledajte kako ih pravi "Praktična žena".
testo
za aktiviranje kvasca
-100 ml toplog mleka
-1 kocka kvasca
-1 kašičica šećera
testo
-550 g brašna
-100 ml toplog mleka
-1 jaje
-100 g otopljenog i prohlađenog margarina
-100 g šećera
nadev
-200 ml vrelog mleka
-60 g otopljenog margarina
-200 g mlevenog maka
-4 kašike mlevenog keksa
-2 kašike šećera
-2 vanilin šećera
preliv
– 200 g krem sira
-50 g šećera u prahu
-2 kašike arome vanile
-130 grama otopljenog margarina
U toplo mleko izmrviti kockicu svežeg kvasca i kašičicu šećera. Kad kvasac počne da radi dodati ga u vanglu sa brašnom, toplim mlekom, jajetom, otopljenim i prohlađenim margarinim i šećerom. Umesiti testo i ostaviti da naraste. Za nadev u vrelo mleko pomešati otopljen maslac/margarin sa mlevenim makom, mlevenim keksom, vanil šećerom i kristal šećerom. Premazati nadevom razoklagijano testo i uviti u rolat, pa seći kolutiće i ređati na pek papir u pleh. Peći na 180 stepeni dok ne porumene lepo. Za preliv pomešati krem sir sa šećerom u prahu, aromom vanile i otopljenim margarinom. Pečene pužiće preliti dok su još vrući.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar