Pogledajte recept za malidžano salatu i mesnati humus iz emisije Praktična žena.

Malidžano salata

Sastojci:

2 patlidžana

3 čena belog luka

1/2 glavice luka

so, biber, kumin ( po 1 kašičica)

1 kašičica ljute tucane paprike

1 kašika limunovog soka

2 kašike grčkog jogurta

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike svežeg peršuna

Pročitajte još:

Priprema:

Patlidžan preseći napola, a zatim unutrašnjost zasecite unakrsno kao za XO. Tako pripremljen patlidžan stavite na pleh od rerne, a zatim ga malo posolite i prelite maslinovim uljem i okrenite . Pecite patlidžan oko 30-40 minuta na 180 stepeni.

Kada se ispekao, svaki patlidžan uvijte u foliju kako biste što lakše izvadili unutrašnjost patlidžana.
Kada se patlidžan upario skinite foliju i izvadite unutrašnje meso patlidžana i stavite u blender. Zatim dodajte sve ostale sastojke i sve zajedno izblendajte. i poslužite uz pita hleb.

Humus od mlevenog mesa

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

350 g mlevenog mesa

1 luk

2 čena belog luka

so, biber, kumin ( po 1 mala kašičica)

1/2 kašičice mlevene paprike

2 kašike tahini paste

1 pakovanje humusa

Pročitajte još:

Priprema:

Na ulju propržite meso i luk dok ne promeni boju, a zatim dodati beli luk, začine i tahini i sve to još kratko prodinstate. Isključite vatru i umešajte humus.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar