Pogledajte recept za malidžano salatu i mesnati humus iz emisije Praktična žena.
Sastojci:
2 patlidžana
3 čena belog luka
1/2 glavice luka
so, biber, kumin ( po 1 kašičica)
1 kašičica ljute tucane paprike
1 kašika limunovog soka
2 kašike grčkog jogurta
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike svežeg peršuna
Priprema:
Patlidžan preseći napola, a zatim unutrašnjost zasecite unakrsno kao za XO. Tako pripremljen patlidžan stavite na pleh od rerne, a zatim ga malo posolite i prelite maslinovim uljem i okrenite . Pecite patlidžan oko 30-40 minuta na 180 stepeni.
Kada se ispekao, svaki patlidžan uvijte u foliju kako biste što lakše izvadili unutrašnjost patlidžana.
Kada se patlidžan upario skinite foliju i izvadite unutrašnje meso patlidžana i stavite u blender. Zatim dodajte sve ostale sastojke i sve zajedno izblendajte. i poslužite uz pita hleb.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
350 g mlevenog mesa
1 luk
2 čena belog luka
so, biber, kumin ( po 1 mala kašičica)
1/2 kašičice mlevene paprike
2 kašike tahini paste
1 pakovanje humusa
Priprema:
Na ulju propržite meso i luk dok ne promeni boju, a zatim dodati beli luk, začine i tahini i sve to još kratko prodinstate. Isključite vatru i umešajte humus.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.