Pogledajte recept za bavarsko pecivo i paprike u slanini iz emisije Praktična žena.

Bavarasko pecivo

Sastojci:

800 g mekog brasna tip 400

1 kockica svežeg kvasca

50 ml ulja

200 ml tople vode

200 ml toplog mleka

2 kašičice soli

1 kašika šećera

još potrebno:

oko 2 l vode

5 kasika sode bikarbone

krupna morska

so

maslac za premazivanje

Priprema:

U toplom mleku sa šečerom staviti kvasac da nadođe, a zatim dodajte ostale sastojke i umesiti testo. Testo ostaviti da uduplira svoj volumen. Kada je testo naraslo praviti kiflice ili pogačice i spuštati ih u provrelu vodu sa sodom bikarbonom. Svaku kiflicu / pogačicu kuvati oko 3 minuta. Vaditi ih na pleh obložen pek papirom, a zatim ih zasecite oštrim nožem kako bi dobile karakteristične šare za bavarsko pecivo i pospite solju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 30 minuta. Pečene po želji premazati maslacem.

Pročitajte još:

Paprike u slanini

Sastojci:

paprike

150 g sitnog sira

150 g kajmaka

1 jaje

so

4 čena belog luka

suvi peršun

slanina

Priprema:

Paprike izrazati tako da se dobije čamčić za punjenje i očistiti od semenki. Za nadev izmešati sitan sir, kajmak, jaje, so, beli luk i peršun. Ovom smesom puniti paprike , a zatim otvor prekriti slaninom. Pecite ih na 200 stepeni oko 20-30 minuta.

U videu na početku testa pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar