Pogledajte recept za bavarsko pecivo i paprike u slanini iz emisije Praktična žena.
Sastojci:
800 g mekog brasna tip 400
1 kockica svežeg kvasca
50 ml ulja
200 ml tople vode
200 ml toplog mleka
2 kašičice soli
1 kašika šećera
još potrebno:
oko 2 l vode
5 kasika sode bikarbone
krupna morska
so
maslac za premazivanje
Priprema:
U toplom mleku sa šečerom staviti kvasac da nadođe, a zatim dodajte ostale sastojke i umesiti testo. Testo ostaviti da uduplira svoj volumen. Kada je testo naraslo praviti kiflice ili pogačice i spuštati ih u provrelu vodu sa sodom bikarbonom. Svaku kiflicu / pogačicu kuvati oko 3 minuta. Vaditi ih na pleh obložen pek papirom, a zatim ih zasecite oštrim nožem kako bi dobile karakteristične šare za bavarsko pecivo i pospite solju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 30 minuta. Pečene po želji premazati maslacem.
Sastojci:
paprike
150 g sitnog sira
150 g kajmaka
1 jaje
so
4 čena belog luka
suvi peršun
slanina
Priprema:
Paprike izrazati tako da se dobije čamčić za punjenje i očistiti od semenki. Za nadev izmešati sitan sir, kajmak, jaje, so, beli luk i peršun. Ovom smesom puniti paprike , a zatim otvor prekriti slaninom. Pecite ih na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
U videu na početku testa pogledajte ceo postupak pripreme.