Pogledajte recepte za azijske nudle i čili sos iz emisije Praktična žena.
Sastojci:
200 g piletine seckane na trake
2 mlada luka
1 tikvica
Sos i marinada:
2 kašike soja sosa
2 kašike susamovog ulja
čili sos po ukusu
2 čena seckanog belog luka
još
nudle
ljuta papričica
Priprema:
Sve sastojke za marinadu sjediniti i napraviti marinadu.
Piletinu marinirati 10 minuta u sosu. Meso nakon toga izvaditi iz marinade i propržiti. Dodati tikvicu i lagano propržiti povrće. Nudle skuvati po uputstvu 3 minuta, procediti i sipati ostatak sosa u kojem se piletina marinirala. Sve lepo izmešati, pa dodati i mladi luk i promešati. Po ukusu začiniti biberom i seckanom ljutom papričicom.
Sastojci:
1 pomorandža
1 kašika braon šećera
2 kašike soja sosa
2 čena belog luka
1 kašičica tucane paprike
1 kašičica sirćeta
1 kašika gustina
250 ml vode
Priprema:
Pomorandžu iscediti i sok sipati u šerpicu. Sve ostale sastojke sipati u šerpicu i lagano kuvati dok se sos ne zgusne. Ukoliko ga odmah ne upotrebite možete ga sipati u teglicu i čuvati nedelju dana u frižideru. Obavezno koristite braon šećer jer ima poseban ukus i daje boju sosu.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.