Tetovaža
Ilustracija; Foto: Dexter Monroe **WORLDRIGHTS** / Most Wanted Pictures / Profimedia

Beograđanka Milica B. poslala je našoj redakciji fotografiju svoje tetovaže koja najbolje pokazuje koliko je važno prilikom svakog izlaska na sunce koristiti kremu sa zaštitnim faktorom.

Milica je, naime, krenula u vožnju biciklom u majici na bretele i napravila grešku koja je, nažalost, i dalje dosta česta – SPF kremu nije namazala na sve otkrivene delove tela, već samo na onaj koji je smatrala najosetljivijim – prekrila je tetovažu. Posle nepunih sat vremena, razlika je bila bolno očigledna.

Tetovaža
Foto: Milica B.

Poređenja radi, evo kako Miličina koža i tetovaža izgledaju inače:

Na prvoj fotografiji može da se vidi kako je deo kože na kom je tetovaža ostao neoprljen od sunca, dok je ostatak izgoreo – a ovo nikako ne biste smeli da dozvolite s obzirom na opasnost koju to nosi po zdravlje kože.

Naravoučenije je – krema sa zaštitnim faktorom uvek i svuda. Čak i kad je oblačno, čak i kad ste u zatvorenom prostoru koji je osunčan. Čak i ako ste već dobro pocrneli ili imate taman ten. Ukoliko niste sigurni na koji način se krema pravilno koristi na našem sajtu možete pronaći detaljna uputstva dermatologa koji je za Nova.rs analizirao sve mitove i istine o sunčanju i zaštitnom faktoru.

A kad je u pitanju nega samih tetovaža, stručnjaci upozoravaju da se nikako ne treba sunčati, ni na suncu ni u solarijumu, bar prvih mesec dana.

„Sunce je uvek najveći neprijatelj tetovaži, što se više sunčate, tetovaža sve brže bledi, zato je sakrivajte od sunca ili koristite kreme sa što većim faktorom zaštite“, preporučuju iz Tattoo Club Srbija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)