Podeli
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu pozvao je na akciju protiv "zamora" kovidom-19, upozoravajući da je apatija u vezi sa virusom u nekim slučajevima dostigla visok nivo.

“Na osnovu zbirnih podataka istraživanja iz zemalja regiona, primećeno je da se umor među ispitanicima povećava”, rekao je Hans Kluge u izjavi.

Iako se umor meri na različite načine, a nivoi se razlikuju po zemljama, sada se procenjuje da je u nekim slučajevima dostigao preko 60 odsto“, dodao je Kluge.

On je takođe rekao da se “očekuje ovakav nivo umora” tokom dugotrajne vanredne situacije u javnom zdravstvu, gde su građani podneli “ogromne žrtve”, piše CNN.

Pročitajte još:

“Iako smo svi umorni, verujem da je moguće oživeti napore za rešavanje novih izazova povezanih sa kovidom-19 sa kojima se suočavamo”, rekao je Kluge.

Dodao je da evropske zemlje mogu da preokrenu ovaj trend i da se uhvate u koštac sa širenjem kovida-19 uzimajući „puls zajednice u obzir“ i “zadovoljavajući potrebe građana na nove, inovativne načine”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar