tablete za artritis
Foto: Anton Unguryanu / Alamy / Alamy / Profimedia

Hronično oboljenje zglobova, koje stvara raznovrsne tegobe u zavisnosti od mesta i oblika u kojem se javlja, jeste artritis. Manifestuje se u predelu promena na zglobovima, a posebno su izraženi problemi u vidu oticanja i stvaranja čvorova na prstima šaka. Da bi se smanjili efekti simptoma poput intenzivnog bola, osećaja nelagodnosti i smanjenih funkcija zglobova, kočenja i gubljenja snage, veoma je važno primeniti odgovarajuću metodu lečenja.

Kada je u pitanju bolest koja napada kosti i zglobove, promena svakodnevnice, ozbiljan pristup lečenju i zdrave životne navike mogu da umanje efekte i posledice oboljenja, a posebno se preporučuju tablete za artritis. Istovremeno, u zavisnosti od faze u kojoj se oboljenje nalazi, može da bude u pitanju osteoartritis i reumatoidni artritis, što zahteva i različite pristupe i metode lečenja.

Lečenje artritisa – metode za umanjenje posledice

Artritis zahvata različite vrste i područja zglobova, a najčešće su u pitanju deformiteti prstiju na rukama, a kasnije se proširuje i na više regija i delova kostiju. Uzroci pojave artritisa su brojni, i mogu da imaju osnovu u naslednom faktoru, postporođajnom periodu, izloženosti infekcijama različitih virusa i bakterija, i mnogo toga drugog. Ne postoji tačna definicija kako nastaje oboljenje i koje su metode potpunog ozdravljenja. Ipak, tablete za artritis su medikamenti koji mogu da umanje raznolike simptome, poput jakog bola, otoka, osećaja neprijatnosti i nelagodnosti, kao i ukočenosti.

Vrlo je bitno da se tablete za artritis uzimaju isključivo uz prethodnu konsultaciju sa lekarom. Postoje tri kategorije lekova koje se najčešće prepisuju u slučaju pojave atritisa i podrazumeva se njihovo istovremeno korišćenje, zbog zajedničkih snažnih efekata. To su tablete za artritis poput: glukokortikoida, zatim antinflamatornih oblika i specijalne grupe koja modifikuje kretanje bolesti. Druge metode lečenja se pre svega odnose na zdrave životne navike: pravilnu ishranu, redovno vežbanje i eliminisanje stresa.

Fizička aktivnost – trake za vežbanje

Da bi se telo oslobodilo stresa, a efekti artritisa umanjili, važno je da se posveti pažnja aktiviranju čitavog organizma. Jedan od načina jeste poseta teretani i aktiviranje uz pomoć trake za vežbanje. Zahvaljujući inovativnom mehanizmu i automatskom podešavanju, savremene trake za vežbanje obezbeđuju različite nivoe brzine kretanja, kao i praćenje brojnih parametara. Pored toga što će se redovno konzumirati tablete za artritis kao medikament, prirodan način da se obezbedi pokretljivost zglobova jeste uz opremu iz teretane, koja se može obezbediti i za upotrebu u kući ili stanu.

Pročitajte još:

Odlično je to što ovakve sprave mere nivo pulsa, zatim broj pređenih kilometara, ali imaju i brojne dodatne funkcije kao što je povezivanje na internet resurse, slušanje muzike i slično. Pored trake za vežbanje, kao uvek delotvorne sprave za brze i efikasne rezultate tu su i tegovi, lopte za istezanje, strunjače i mnoge druge korisne stvari koji će svakodnevni trening učiniti zanimljivijim, potpunijim i sa sve snažnijim efektima na smanjenje posledica pojave artritisa i drugih tegoba. Uz sve navedeno, značajno je istaći da je redovno vežbanje makar i manje od 30 minuta dnevno, uz izbalansirane obroke i šetnju, odlična prevencija različitih hroničnih oboljenja.

Promena svakodnevnih navika i dnevne rutine ljudi može biti idealna prevencija, ali i način lečenja reumatskih oboljenja, kao što je artritis. Prvobitna terapija podrazumeva da se redovno uzimaju tablete za artritis uz aktivno vežbanje, dijetu i hranljive obroke, kako bi se sprečilo širenje oboljenja i zahvatanje drugih regija, što može implicirati i operativni zahvat i ugradnju veštačkih zglobova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Delta soj