VIDEO Novosađanin postao hit na mrežama: Puni „Teslu“ na srpski način

Lifestyle 16. jan. 202209:50 > 10:28
Podeli:
Foto: Shutterstock/Baloncici

Proizvođač automobila marke "Tesla" prednjači u svetskoj revoluciji "zelenih" automobila, međutim, u Srbiji su i dalje vrlo retki. Kod nas je ponovo potvrđeno da ništa ne može bez kabla. Iz Novog Sada stiže urnebesan prizor gde se automobil marke “Tesla” puni na tradicionalan srpski način.

U narednoj deceniji, ne samo da će se način na koji su ovakvi automobili napajani i “ožičeni” dramatično promeniti, već mi više nećemo biti ti koji će ih pokretati.

Naravno, to važi za svet, ne i za Srbiju.

Istovremeno, kod nas je ponovo potvrđeno da ništa ne može bez kabla. Iz Novog Sada stiže urnebesan prizor gde se automobil marke “Tesla” puni na tradicionalan srpski način.

Kabel je sproveden sa drugog sprata zgrade, pažljivo namešten tako da zaklanja samo pola trotoara i ostavlja prostor za niže pešake, a biciklisti će se već snaći, piše Luftika.

Bilo bi lepo da se automobili mogu uneti u stan, ako već nemamo javne punjače – zato što ekonomski tigar gradi puteve kojima ćemo se voziti konjskom zapregom – a urbanisti ne uzimaju u obzir da je u ovim uslovima potrebno dodati sobu za automobil ljudima koji za praznike dolaze iz inostranstva.

Istina, Novi Sad nije Tokio, način na koji se automobil vozi nije promenjen te je vlasnik mogao da se provoza do TC “Promenada”, gde je jedini javni punjač za ovog “Teslu” – uzgred, od samo 22 kilovata a gužve su, velike.

Tako da, moguće da je ovakav potez i svojevrstan bunt zbog toga, a takođe i apel vlastima da svoju strategiju ulaganja u kompletnu infrastrukturu promene.

Pročitajte još:

Prema pisanjima medija iz septembra ove godine, na putevima u Srbiji dostupno je osam punjača za električne automobile, a za ovu godinu najavljeno je još osam.

U našoj zemlji trenutno se koristi oko 4.000 električnih i hibridnih vozila, procena je Ministarstva zaštite životne sredine.

Iako su vozila na taj pogon već duže na tržištu i u upotrebi, očekuje se da će njihova proizvodnja i korišćenje tek doživeti pravu ekspanziju. „Putevi Srbije“ prvi su na koridorima postavili punjače.

U komentarima ispod snimka Novosađanina koji na specifičan način puni svoj automobil, osvanuo je komentar da se ova praksa u Kini primenjuje već godinama.

„Kinezi ovako pune automobile već skoro pet godina i to sa desetog sprata a ne sa drugog. Tri miliona električnih automobila postoji trenutno u toj državi“, napisao je jedan čovek.

Bonus video: Nekulturni vozači

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar