Na "plaži" u dnevnoj sobi; Foto: Rebe Hathaway/The Solo Female Traveler Network

Možda će ove godine "Gde ćeš na letovanje?" biti najneprijatnije pitanje, ali neki nalaze načine da se i u vreme izolacije osećaju kao da su na nekom egzotičnom putovanju.

Facebook stranica The Solo Female Traveler Network okuplja žene koje se deklarišu kao zavisnice od putovanja i uvek imaju isplanirano sledeće, a na mapi sveta precrtavaju zemlje koje su obišle. Koronavirus im je pokvario planove za ovu godinu, ali iz dana u dan nalaze sve kreativnije načine da „zavaraju glad“.

„Pošto trenutno ne mogu da budem na Havajima, odlučila sam da se pretvaram. Plavi jastuci kao okean, smeđi umesto peska i Oahu plaže na TV-u“, objasnila je Rebe Hatavej svoju scenografiju za odmor u dnevnoj sobi. Naravno, u kupaćem je i leži na svom omiljenom peškiru za plažu.

I mnoge druge sanjaju tropski raj.

Rođendan na plaži; Foto: Facebook/Jazmin Zeller/The Solo Female Traveler Network

Džezmin je odlučila da se za svoj 25. rođendan pošto-poto nađe na plaži na Fidžiju, makar se fotošopirala iz svoje sobe u Nemačkoj, a Melisa je sebe i svoju rođaku „nalepila“ na prizor sunčane Kostarike.

Kostarika; Foto: Facebook/Melissa Stucchio

Kimberli je više za kampovanje.

Kampovanje u sobi; Foto: Kimberley May Hudspeth/The Solo Female Traveler Network

„Odlučila sam da provedem noć kampujući u spavaćoj sobi. Ima li još neko neku kreativnu ideju za tugu u izolaciji?“

O, da – ima.

Dremka u ležaljci; Foto: Facebook/Krista Mariel Andrade

Krista kaže da već danima drema u ležaljci koju je razvukla ispred svojih ulaznih vrata, a neki su „skoknuli“ do Pariza da proslave.

Pročitajte još:

„Trebalo je 31. rođendan da proslavim u Parizu, ali sam zbog simptoma kovida-19 danima izolovana u mojoj sobi, ovde u Portugalu. Ali, hej! Uspela sam da zakoračim u Pariz. Napravila sam i selfi, iza mene je Ajfelov toranj“, napisala je slavljenica. Iskorak u Pariz je zapravo iskorak na parče papira na kojem je ispisano „Pariz, Francuska“, dok ogledalo „glumi“ Ajfelov toranj.

Pariz, Francuska; Foto: Facebook/Jheree Molina/The Solo Female Traveler Network

 

Gabi ima recept za pravi avanturistički odmor – „osvaja nove visine“ (pentrajući se uz stepenice), „otkriva nove vidike“ (stojeći na rukama), „izležava se na plaži“ (zapravo kauču), „surfuje“ (Internetom)…

„I da, pre nego što pitate, možda sam se pogubila“.

Avantura; Foto: Facebook/Gabby Beckford The Solo Female Traveler Network

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: