Grčka
Prognoza za Grčku; Foto: Ashley Cooper / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogi srpski turisti čekaju septembar da odu na more, dok je voda još dovoljno topla za kupanje, a nije tako vrućina i nema gužvi kao u centru sezone. Ipak, uvek postoji rizik s vremenskim prilikama.

Početak septembra u Grčkoj će biti prilično vreo, s maksimalnim dnevnim temperaturama i od preko 35 stepeni, mada, naravno, zavisi od mesta koje ste izabrali.

Weather2travel kao prosečnu maksimalnu temperaturu za Grčku u septembru 2022. daje 28 stepeni sa devet sati sunca dnevno, dok je u proseku minimalna noćna temperatura 18 stepeni. Prosečna temperatura mora biće 25 stepeni, što je prijatno za kupanje.

Pročitajte još:

Sajt Where and When skreće pažnju i na krajeve koji su u ovom periodu skloniji padavinama – to prvenstveno važi za Atinu, Solun i ostatak kontinentalne Grčke, kao i za Krf i druga jonska ostrva (Lefkada, Kefalonija, Zakintos…). S druge strane, Kikladi (Naksok, Paros, Santorini, Milos, Mikonos, Siros..) su sigurniji izbor za odmor u septembru i klima je idealna za kupanje i aktivnosti na otvorenom.

Šta je s ostalim zemljama u kojima volimo da letujemo?

Prosečne temperature za septembar u Crnoj Gori su za koji stepen niže nego u Grčkoj (maksimalna dnevna 27, minimalna noćna 16 stepeni), a sunce zalazi sat ranije. U Baru i Ulicinju obično u tom periodu bude malo toplije nego u Budvi i Kotoru, a na Accuweather sajtu objavljena je prognoza iz dana u dan, evo kako stoji Budva.

Foto: accuweather.com

Na istom sajtu pogledali smo i septembarsku prognozu za omiljena turska letovališta i ako se tamo uputite u septembru, ne treba da brinete zbog vremena – u Antaliji su, na primer, sve do sredine meseca maksimalne dnevne temperature preko 32 stepena, minimalne oko 20, a ni kapi kiše nema na vidiku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)