Grčka
Grčka; Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

Iako se letnja sezona bliži kraju, velika je potražnja za aranžmanima u septembru.

Najtraženija destinacija za letovanje u tom mesecu je Grčka, apartmanski smeštaj, koja je ujedno i najjeftinija. U drugoj polovini septembra turistima su na raspolaganju paketi koji su veoma povoljni. Za 80-ak ili 100 evra može se rezervisati smeštaj u apartmanu i prevoz.

Osim za Grčku, vlada veliko interesovanje i za Egipat tokom septembra i za Tursku. To su tri najtraženije destinacije, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić za BIZLife.

Pročitajte još:

Kada je reč o cenama, zavisi kako gde su niže u odnosu na one u avgustu. Na primer aranžmani za Egipat su najskuplji, jer su septembar i oktobar sezona.

“Egipat je jedna od retkih destinacija, gde možete da se kupate još uvek u oktobru i novembru. Zbog toga je sezona u tom periodu tamo najtraktivnija. To više u tom periodu ne možete na Mediteranu objektivno”, objasnio je direktor YUTA-e.

Prema njegovim rečima, cene u Turskoj i Grčkoj od septembra biće niže, negde i do 50 odsto. Sve zavisi koja vrsta smeštaja i koji su termini.

Međutim, ono što neće biti jeftinije su avio-karte.

Pročitajte još:

S obzirom na visoke cene goriva, ne treba očekivati da će avionske karte biti jeftinije, dodao je Seničić za BIZLife.

Oni koji sada žele da rezervišu Grčku, nemaju veliki izbor aranžmana do kraja avgusta jer je do 5. i 6. septembra uglavnom rezervisano sve, naveo je direktor YUTE. Posle toga, kada krene školska godina, postoji dosta dobar izbor.

“Veliki broj kuća će biti otvoren do kraja septembra. Planirani su polasci čak i drugoj polovini septembra. Prema nekoj prognozi dugoročno je da će septembar biti topliji ove godine”, istakao je Aleksandar Seničić.

***

Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)