Halkidiki
Halkidiki; Foto: VASILIS VERVERIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnogi biraju septembar za letovanje u Grčkoj, kad padnu cene, temperatura i gužva - proverili smo koje su najjeftinije ponude koje se trenutno mogu naći.

Kraj septembra je definitivno najpovoljniji za Grčku, a srećom, more bude i tad dovoljno toplo za kupanje. Ipak, ako tražite baš najjeftinije opcije, treba da se odreknete luksuznih apartmana i čarter letova, kao i da se fokusirate na određena mesta koje važe za jeftinija.

„Činjenica je da se na svakoj od destinacija može pronaći smeštaj po veoma niskim cenama za celu porodicu, ali su uglavnom takvi objekti dosta udaljeni od mora ili ne nude brojne sadržaje kao neki luksuzni smeštaji. Može se primetiti i značajna razlika u cenama kada su u pitanju mesta koja su na dobrom glasu u odnosu na ona manje poznata i sa slabijim turističkim razvojem, ali to ne mora uvek biti tako. Ogroman broj faktora igra ulogu u formiranju cena, zato se na jednoj destinaciji može videti veliki raspon i variranje u cenama… Neki opšti presek pokazuje da su najniže cene smeštaja na Eviji, na Atosu, u okolini Soluna, pa potom dolaze Stavros i sva mesta Olimpske regije“, usmerili su nas s portala Grčka info.

Tim tragom pretresli smo aktuelne ponude domaćih agencija za letovanje u septembru i – ako se samo malo potrudite, možete da prođete i sa manje od 100 evra za kompletan aranžman.

Olimpska regija

Olympic beach, 10 noćenja, od 21. septembra za 32 evra po osobi – zvuči skoro nerealno povoljno, a ukoliko želite i autobuski prevoz, isti aranžman je 65 evra kod Eurotursa. Paralija je u tom terminu, takođe za 10 noćenja, od 39 evra, odnosno 73 s prevozom, a može i na rate. Argus broji poslednja mesta za Olimpsku regiju, a cene u septembru su od 89 evra za 10 noćenja u apartmanima i prevoz.

Pročitajte još:

Halkidiki

Neos Marmaras, najpoznatije letovalište na Sitoniji, na drugom prstu Halkidikija, jedna je od hit ponuda Viva travela – za septembar ima aranžman od 45 evra po osobi, ali uz sopstveni prevoz i na samo šest dana (pet noćenja), a za 79 evra po osobi u istom mestu u drugoj polovini septembra možete bukirati 10 noćenja sa sve autobuskim prevozom.  Ako pre birate Pefkohori, na poluostrvu Kasandra, sedam noćenja uz sopstveni prevoz u septembru će vas preko Travellanda izaći od 60 evra, dok se u poslednjem terminu Eurotursa (na samom kraju septembra, početkom oktobra ) 10 noćenja u Pefkohoriju može naći i za 36 evra, ali bez prevoza – s autobusom je 74 evra po osobi. Argus turs ima dosta široku ponudu za Halkidiki u septembru, cene su od 69 evra po osobi za paket aranžman (10 noći, plus prevoz).

Tasos

Deset noćenja na Tasosu u septembru preko Eurotursa košta 50 evra, s autobuskim prevozom 97. Belvi ima Tasos od 79 evra u poslednjem terminu (10 noćenja), odnosno od 109 ako ćete i organizovan prevoz, a aranžman Sabra travela koji uključuje 10 noćenja i autobuski prevoz iz Beograda ide od 125 evra (bez prevoza od 70 evra).

Pročitajte još:

Stavros

Jedno od omiljenijih letovališta naših turista je Stavros, ribarski grad na oko 80 km od Soluna, a krajem septembra preko Viva travela tamo možete letovati za 79 evra po osobi – uračunat apartmanski smeštaj na 10 noći i autobuski prevoz. Agencija Sole azur ima varijantu bez prevoza – najam na 10 noći od 40 evra po osobi, s prevozom 79.

Evia

Poslednji termin Eurotursa za ostrvo Evia je 13. septembar, pa ako vam odgovara, svojih 10 noćenja na moru možete dobiti već od 46 evra po osobi uz sopstveni prevoz, a ako vam treba i autobuski prevoz računajte na 50 evra više. Cene vansezonskih paket aranžmana Sabra travela za Eviju kreću se od 110 evra po osobi (10 noćenja, bus prevoz, trajekt), a Argus turs već je gotovo rasprodao septembarske aranžmane za ovo ostrvo – cene su od 85 evra.

***

Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar