(VIDEO) Haos na Kopaoniku, kilometarske kolone

Putovanja 03. jan. 202115:14 > 21:4621 komentara
Podeli:
Foto:Nova.rs

Invazija na Kopaonik krenula je u poslednja dva dana stare godine, da bi se nastavila u novogodišnjem vikendu. Zbog toga je danas na prilaznim putevima ka ovoj planini nastao pravi "krkljanac".

Reporter Nova.rs je na licu mesta i javlja da je napetost u saobraćaju tolika da se u vazduhu bukvalno oseća neprijatni miris zagorele lamele.

Kilometarske kolone vozila su i iz pravca Brusa, i iz prqavca Rudnice i Jošaničke Banje. Vozila stoje u mestu na uzbridici i jako sporo se kreću. Vozači su nervozni.

Na samom Kopaoniku nema mesta za parkiranje.

„Neviđena je gužva sa vozilima. Nikad ništa slično nismo videli“, izjavili su za Nova.rs redari na parkingu na ovoj popularnoj planini.

Inače, zbog epidemioloških mera, rad lokala je ograničen do 18 sati, pa su mnogi želeli da iskoriste lepo vreme preko dana. Iako nema zvaničnih podataka, procene su da je samo na skijalištu dnevno više od 3.000 skijaša.

U lokalima i baštama kafića i restorana ljudi mahom sede pribijeni, jedni uz druge, a svuda se traži slobodno mesto.

Skijališta Srbije su saopštili da su preduzeli sve neophodne mere kako bi se obezbedili uslovi za bezbrižno skijanje, i da strogo poštuju propisane mere. Kažu da je na stazama 20 centimetara snega, da je otvoreno 46 staza i da je u funkciji 15 žičara.

I mada se ne zna koliko je tačno gostiju na Kopaoniku, hotelijeri kažu znatno manje nego u istom periodu prošle godine kada se tražilo mesto više za smeštaj ne samo u centru, već i u vikend naseljima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar