U Albaniju i ove godine bez PCR testa

Putovanja 05. apr. 202111:42
Podeli:
Foto: Shutterstock

Broj građana Srbije koji kao destinaciju za letnji odmor biraju susednu Albaniju poslednjih pet godina je u konstantnom porastu, što pokazuju i zvanični podaci ambasade Republike Albanije u Srbiji. Prema podacima ambasade Albanije u Srbiji, u periodu od 2015. do 2019. godine u Albaniji je registrovano više od 310.000 turista koji su u ovu zemlju ušli koristeći pasoše Republike Srbije.

U godini kada je region i svet pogodila pandemija koronavirusa, Albanija je bila jedna od retkih destinacija otvorenih za dolazak i odmor srpskih državljana. Ogromno interesovanje i utisak da Albanija bila omiljena destinacija za letnji odmor građana Srbije u prethodnoj godini potvrđuje i zvaničan podatak da je u Albaniju od početka godine do septembra 2020. godine uz pasoše ušlo skoro 40.000 državljana Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Imajući u vidu mogućnost prelaska granice uz ličnu kartu – mogućnost koja je okviru „Mini Šengen“ plana i ozvaničena od januara 2021. godine – broj turista iz Srbije je i veći.

Podsećamo, od januara 2021. godine državljani Srbije u Albaniju mogu ući uz korišćenje ličnih karata, izuzev dece za koju se pri prelasku granice mora prložiti pasoš.

U Albaniju i ove godine bez PCR testa

U trenutku kada zemlje Evropske unije poput Grčke i Hrvatske delimično otvaraju svoje granice za turiste iz Srbije, podsećamo da je Albanija, koja je uz Crnu Goru i Bugarsku među popularnijim destinacijama za letovanje naših građana, potpuno otvorena za dolaske turista iz Srbije.

Za ulaz u Albaniju za državljane Republike Srbije nije potreban negativan PCR ili bilo koji drugi test, kao ni potvrda o vakcinaciji. Podsetimo, i tokom 2020. godine Albanija je bila u potpunosti otvorena za dolazak državljana Srbije, a oduševljenje naših građana ovom zemljom i njenom ponudom za letovanje bilo je ogromno, što pokazuju i stotine podeljenih utisaka na internetu, kao i na sajtu Albanija.rs.

Incidenata tokom 2020. ali ni ranijih godina nije bilo, te razloga za brigu koja se javlja kod određenog dela zainteresovanih građana apsolutno nema.

Podsetimo, Albanija je letnja destinacija koja je poslednjih pet godina u intenzivnom razvoju, a brojni svetski turistički magazini i mediji svrstali su pojedina letovališta u Albaniji među mesta sa najlepšim neotkrivenim plažama Evrope. Letovališta koja su među turistima iz Srbije najpopularnija su Ksamil, Saranda, Drač i Valona.

Albanija Foto: shutterstock By upslim

Sve informacije o letovanju u Albaniji na jednom mestu

Kako bi građani i građanke Srbije koji su zainteresovani za letovanje u Albaniji bili što kvalitetnije i temeljnije informisani o odlasku i odmoru u ovoj zemlji, od prošle godine dostupan je portal Albanija.rs.

Na ovom sajtu, dostupne su sve važne informacije o letovanju, letovalištima, načinima i preporukama za putovanje i bezbednosti i to na srpskom jeziku. Novinu od ove godine predstavlja i mogućnost rezervacija smeštaja u Albaniji – uz kompletnu komunikaciju na srpskom jeziku što turistima umnogome olakšava organizaciju i planiranje putovanja, kao i izbor hotela ili apartmana za smeštaj.

 

Komentari

Vaš komentar