Skriveni troškovi All inclusive letovanja koje morate znati

Putovanja 20. jun. 202113:23
Podeli:
Egipat
Egipat Foto:Shutterstock

All inclusive aranžmani su sinonim za luksuzan odmor - ali treba da znate da postoje određeni skriveni troškovi.

Bilo da se odlučite za putovanje u Egipat ili Meksiko, resort smeštaj vam nudi sve obroke u danu i širok izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića. Često je uključena i ponuda sportova poput ronjenja, ali i druge aktivnosti poput joge i kursa plesa.

Iako zvuči idealno, postoje neke stvari koje na treba da obratite pažnju, piše Pun kufer.

Nije uvek sve uključeno u cenu

Kako ime kaže, većina stvari biće uključena u cenu ali očekujte da se neke stvari ipak posebno plaćaju. Najčešće su to masaže ili aktivnosti poput golfa, a često ćete morati dodatno da platite i neka posebno skupa vina ili hranu poput jastoga. Večera uz sveće na plaži retko je uključena u osnovnu cenu, a često ćete morati dodatno da platite kurs ronjenja.

Pre rezervisanja odmora iz snova samo dobro proučite šta je uključeno a što ne kako se ne biste neprijatno iznenadili na licu mesta.

Spanija plaza
Foto:Zlatne poluge Foto:Shutterstock

Ponesite gotovinu za napojnice

U nekim resortima postoji politika „bez napojnice“ ali u mnogima je uobičajeno ostaviti napojnicu spremačicama, konobarima i ostalom osoblju koje vam je na usluzi 24 sata dnevno. Poželjno je da istražite kakvi su običaji u resortu koji ste odabrali kako biste bili pripremljeni na sve.

Pripremite se na prezentacije o popustima

Neretko ćete odmah po dolasku u resort biti pozvani na ručak ili večeru koji uključuje prezentaciju s raznim popustima i VIP članstvima. Ukoliko vas takve stvari zanimaju, u tome nema ništa loše. Već samo slušanje prezentacije često sa sobom donosi neke sitne pogodnosti ili darove, a članstvo u nekom od „klubova za popust“ na godišnjoj bazi nudi brojne druge pogodnosti.

Budite samo spremni na to da prodavači znaju biti izrazito uporni u nameri da vam prodaju ono što su naumili, a i razmislite unapred želite li potrošiti sat vremena svog odmora na ovaj način.

Portugal, leto, plaža
Foto: Beta/AP Photo/Ana Brigida

Isprobajte sve što se nudi

Pročitajte još:

Svoj odmor prvenstveno treba da provedete tačno onako kako želite i ako odlučite da ceo odmor provedete na istom mestu kraj bazena ispijajući svoje omiljeno piće, to je sasvim u redu. Međutim, ponekad se isplati rizikovati i isprobati stvari koje nikada niste – bilo da se radi o kursu ronjenja, nekoj novoj egzotičnoj hrani ili izletu na mesto na kojem još niste bili. Budite otvoreni za nove izazove, na kraju bi vam moglo biti drago.

Nemojte preterivati s pakovanjem

Svi smo često skloni prekrcavanju kofera i pakovanju odeće „za svaki slučaj“. Na kraju se neritko vratimo kući i shvatimo da smo obukli samo pola od ponesenog a zatvaranje i nošenje kofera oduzeli su nam previše muke i vremena.

Pakovanje „taman“ veština je koja se stiče s godinama i iskustvom ali imajte ju na umu kada krenete da spremate za sledeće divno putovanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar