Koliko košta letovanje na najjeftinijim grčkim ostrvima

Putovanja 18. jun. 202115:31 > 15:46
Podeli:
grčka leto 2021
Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

Letovanje na grčkim ostrvima zvuči primamljivo, ali kad se pred put sav trošak stavi na papir, raspoloženje može da splasne. Zato smo potražili ona najpovoljnija.

U turističkim agencijama ponude za leto 2021. za dostupnija grčka ostrva nisu među najpovoljnijim. Za polaske krajem juna teško da može da se nađe apartmanski smeštaj za manje od 70-80 evra za noć, s tim što je uglavnom prevoz – u vašoj režiji. Zato smo potražili smeštaj na sajtu Airbnb.

Krf

Koliko para – toliko muzike. Tako otprlike izgleda ponuda za apartmanski smeštaj na Krfu za ovu godinu. Cena po noćenju može da se nađe za čak dvadesetak evra, s tim što je u pitanju zaista skromna soba sa kupatilom. Međutim, već od 40 evra pa naviše velika je ponuda sasvim pristojnog smeštaja u popularnim letovalištima na Krfu.

Na tu cenu od oko 400 evra za apartman, ako idete na 10 dana, treba da dodate za putarinu i benzin nešto više od 200 evra. Ne treba zaboraviti i nekoliko desetina evra za trajekt.

Tasos

Već od 35 evra za noć čeka vas smeštaj na Tasosu. Blizu je mora, kako navode na sajtu Airbnb, idealan je za dve osobe, a u blizini imate sve što vam treba od prodavnica i lokala. Ipak, zlatna sredina je najam apartmana od 50 evra za noć, ali u svakom slučaju, možete da nađete ono što vam najviše odgovara.

Put do Tasosa i nazad kolima koštaće vas u proseku 160 evra, kao i oko dodatnih desetak evra za vinjetu.

Lefkada

I na Lefkadi apartmanski smeštaj može da se nađe već od 35 evra za noć, s tim što je vrlo skroman i podalje od mora. Ako biste nešto bolje, trebalo bi da po noći izdvojite od 50 evra naviše.

Put do Lekfade i nazad sveukupno koštaće vas oko 240 evra. A možete da idete preko Makedonije ili Albanije.

Pročitajte još:

Zakintos

Malo dalje od mora, ali pristojan smeštaj na ovom popularnom ostrvu može da se nađe od 40 evra za noć.

Već od 50 evra za noć možete da iznajmite studio za tri osobe.

Put do Zakintosa i nazad kolima biće oko 300 evra.

Evija

U mestu Halkida na Eviji, nadomak kopna, smeštaj za noć može da se nađe već od 28 evra. Nalazi se na deset minuta šetnje od mora i namenjen je za tri gosta. Naravno, što cena smeštaja ide gore, ponude su bolje, pa tako od 40 evra naviše možete da nađete odličan smeštaj na moru.

Put do Evije i nazad koštaće vas oko 300 evra.

Podsetimo, za ulazak u Grčku je potrebno posedovati negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) izdatu od nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza) ili potvrdu o preležanom kovidu u prethodnih dva do devet meseci pre putovanja, stoji na sajtu Ministarstva spoljih poslova Srbije. Od 21. juna u Grčku ćete moći da uđete i sa negativnim brzim antigenskim testom. Maloletna lica,uzrasta do 12 godina da mogu da uđu u zemlju bez potrebe za testom ukoliko dolaze iz zemalja koje se nalaze u zelenoj kategoriji, gde se nalazi i Srbija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar