ekološka komuna
Foto: Johnny Crawford / Zuma Press / Profimedia

Serenbe je eko-komuna skrivena među nekoliko stotina hektara šuma južno od Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama. Zajednica je stvorena pre petnaestak godina prema dizajnu arhitekte dr Filipa Taba i idejama bračnog para Najgrin, koji u njoj živi.

Osnovna ideja ove komune je život bez stresa, odnosno prema principima po kojima su živeli naši preci. Članovi žive u skladu s prirodom. Jedu isključivo organsku hranu koja se uzgaja na lokalnim farmama, a na raspolaganju imaju i tri gurmanska restorana, pišu na sajtu Pun kufer.

Pročitajte još:

Domove hlade i greju pomoću geotermalnih pumpi, a veliku pažnju posvećuju zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Stanovnici Serenbea rade u vrtu, jašu konje i kuda god mogu, idu – pešice.

Pročitajte još:

Komuna podstiče sadržaje za koje ima najviše interesa bez obzira na godine, kao što su velnes i fitnes centar sa studiom za jogu i pilates.

Na raspolaganju je i zajednički veliki bazen.

U Serenbeu su na ceni ljubav prema prirodi, strast prema životu i zajednici, kao i kreativnost. Komuna podstiče kreativni rad i redovno organizuje brojna umetnička predavanja, izložbe, prikazivanja filmova za svoje članove, kao i njihove goste.

*

*

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)