Kopaonik zima sneg
Kopaonik Foto:Nova.rs

Skijaši na Kopaoniku suočeni su sa velikim problemom koji se pojavljuje još od Nove godine, a to je kvar glavne žičare Pančićev vrh. U poslednjem svom "neradu", žičara nije funkciji već nedelju dana. Niko ne zna kada će biti popravljena.

„Skijališta Srbije“ ćute o ovom problemu, iako smo pokušali od njih da dobijemo izjavu. S druge strane, skijaši su ljuti. Jer, za cenu ski pasa nisu očekivali da će čekati u redovima.

Kopaonik zima sneg
Kopaonik žičara Foto:Nova.rs

„Mislim da nije u redu da naplaćuju punu cenu ski pasa. Jer, ni ponuda im nije kompletna. Trebalo bi da je umanje bar za 25 odsto. To bi onda bilo fer. Ali, moram da priznam da se nikada nije desilo, a skijam dugo na Kopaoniku, da Pančićev vrh ne radi ovoliko dugo“, objašnjava Marko iz Kruševca.

Pročitajte još:

Nestanak struje postao je svakodnevica na ovoj planini. Zbog pada napona u elektro mreži, u utorak je ceo Kopaonik bio bez struje punih sat vremena.

„Samo je u jednom trenutku sve stalo. Nisam znao šta se dešava. Nedopustivo je da žičara ostane bez struje. U jeku sezone“, priča jedan od skijaša.

Kopaonik zima sneg
Kopaonik Foto:Nova.rs

Problem sa žičarom Pančićev vrh postoji već neko vreme.

Pročitajte još:

Tako žičara nije bila u funkciji četiri skijaška dana pre najavljene intervencije.

Umesto da izveste o kvaru, „Skijališta Srbije“ apeluju na skijaše i bordere da koriste alternativne pravce za uključivanje u sistem skijališta kao što su Gobelja, Jaram, Marine vode, Mali Karaman, Sunčana dolina i Treska.

Kažu da će se na ovaj način rasteretiti sam centar skijališta, a korisnici će imati priliku da koriste sve staze u ski centru Kopaonik.

Kopaonik zima sneg
Kopaonik žičara Foto:Nova.rs

***

Bonus video: Dugački redovi za ski žičare na Kopaoniku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram