Bezobrazne fore zbog kojih na Kopaoniku plaćate još više

Putovanja 26. jan. 202210:45 > 10:51
Podeli:
Kopaonik
Kopaonik; Foto: Mark Yuill / Alamy / Profimedia

Cene s Kopaonika "šokiraju", a na licu mesta mogle bi da budu još više.

Svi smo čuli, Kopaonik je prilično skup, ali i dalje je omiljena ski destinacija u Srbiji. Neko je čak objavio i naučno obrazloženje zašto ima smisla da šolja čaja na Kopu košta 400 dinara. I svi koji reše da se časte idealnim zimovanjem spremni su na to – ili su obezbedili budžet za pun ugođaj ili zaobilaze u luku kafiće sa ski staze. Međutim, postoje fore na koje ne računaju, a koje bi mogle da im odmor učine još skupljim.

Pročitajte još:

Parking – svakog dana druga cena

"Prvi dan je parking bio 500 dinara, drugi dan 700, a treći 1.000 dinara. Jednom se desilo da mi lik kaže da je 500, a onda mi drugi naplati 1.000. Na početku su mi ponudili i da platim 3.000 za celu nedelju, što mi je prvo zazvučalo kao dobra ideja, ali dobro je da nisam, jer se ispostavilo da to što si platio za ne delju dana ne znači da imaš rezervisano mesto na parkingu, nego kad dođeš, pa ako ima neko slobodno", ispričao nam je Marko Radović, koji je nedavno s porodicom proveo nedelju dana na Kopaoniku.

Doplata za usluge u smeštaju

Smeštaj na Kopaoniku može da se nađe po najrazličitijim cenama, zavisno od lokacije, usluge, kapaciteta. Međutim, u jeku sezone, ništa se ne podrazumeva. "Ti vidiš da smeštaj ima bazen, saunu... Uplatiš, a onda se ispostavi da se svi ti sadržaji dodatno naplaćuju. Za nas četvoro, to je bilo još 50 evra za dan", kaže naš sagovornik.

"Nesporazumi" s konobarima

Ove godine se dosta priča i o lošim iskustvima turista s konobarima na Kopu, koji imaju svoje fazone da izmame još koji dinar iz džepa. Naime, izgleda da se ne dešavaju često greške na računu, zbog kojih ljudi, ako ih ne primete na vreme ili jednostavno neće da dižu frku, na kraju plate i napitke koje nisu ni naručili ni popili. Dešava se i da konobar u startu zbog "nesporazuma" donese više pića od poručenog, pa neki gosti budu u fazonu "nema veze, popiće se" - na primer, ako za stolom samo jedan gost naruči rakiju, konobar donese za celo društvo. I to onu najskuplju, jer nisu precizirali tačno koju žele.

***

Bonus video: Dugački redovi za ski žičare na Kopaoniku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar