Foto: Ana Marković/ Nova.rs

Ukupno 170 dinara.

Paralelno s tužnim slikama Kopaonika usred decembra, budući da su izuzetno nepovoljni vremenski uslovi pokvarili start ski sezone, počinju da pristižu i informacije o cenama – ski pass Kopaonik za ovu godinu su mnogi dočekali kao pozitivno iznenađenje, ali se, po običaju, mnogo više priča o šok računu od 27.445 dinara.

Sad stiže jedan koji takođe „šokira“ – ali kao potpuna suprotnost očekivanim astronomskim cenama u restoranima na najpopularnijoj srpskoj planini.

Račun iz Jošaničke banje, smeštene na obroncima Kopaonika, izdat je juče.

Pročitajte još:

„I ovo je Kopaonik, kafić kao u NS ili BG. Ljudi, ne bacajte novce…“, naveo je tviteraš koji je podelio fotku.

Ipak, ako ste skoro bili po kafićima u Beogradu ili Novom Sadu, verovatno niste našli neki koji bi bio povoljniji od ovog: espreso je 80 dinara, čaša kisele vode 30 dinara, a šljivovica 60. Zapravo, na većini mesta teško da biste mogli da sednete i samo na kafu za 170 dinara.

Račun koji će mnogi oceniti kao suviše dobar da bi bio realan, zapravo potvrđuje staro pravilo da u većini slučajeva samo malo treba odšetati od centra i – cene u lokalnim kafanicama će biti značajno niže nego u fensi kafićima u blizini staza.

Jošanička banja, lečilište i prirodno blago Srbije okruženo borovom šumom, nalazi se na području opštine Raška i zovu je „zelena vrata Kopaonika“.

Pročitajte još:

***

Bonus video: Jako visoka temperatura na Kopaoniku, skijaši nemaju sreće

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare