Prvi skijaši stigli na Jahorinu – i baš uživaju (FOTO)

Putovanja 01. dec. 202115:20 > 15:31
Podeli:
Jahorina sneg zima
Jahorina Foto:Shutterstock

Jahorina je danas, prva u regionu, zvanično otvorila ski sezonu.

Jahorina se uveliko zabelela i danas dočekala prve skijaše sa snegom od oko 50 cm i novom infrastrukturom u koju je, kako smo juče čuli, uloženo 50 miliona evra.

Pročitajte još:

„Novih pet žičara, povećali smo kapacitet za 9500 skijaša na sat, nove staze, novih 7 kilometara osnežavanja“, najavio Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina. On je otkrio i da i ove godine vlada takvo interesovanje da „u decembru više nema slobodnog kreveta na Jahorini“.

Ipak, oni koji su se tamo našli na samom startu sezone uživaju u posebnim pogodnostima – a na društvenim mrežama već se nižu fotke zimske idile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snow Art (@snowart_jahorina)

Staze su spremne, gondola radi i idealan je zimski ambijent, a gužve nema – snežni pokrivač mami na veleslalom, a nikakvo čekanje ne može da pokvari ugođaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jahorina info ® (@jahorina_info)

Drugo, za skijaše u ovom trenutku važe posebne finansijske pogodnosti. Na početku sezone važi popust od 50 odsto na ski karte koje se kupe i iskoriste do 5. decembra, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Inače, dnevni ski pas u periodu do 9. decembra košta 28,5 evra za odrasle. Za dva dana je 49, za tri 66,5, a za pet dana 102,5 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jahorinska Vila (@jahorinska.vila)

Od petka, 3. decembra, počeće i noćno skijanje u terminu od 18 do 21 sat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jahorina info ® (@jahorina_info)

Zbog izazovnih staza, a uz to prilično povoljnih cena, Jahorina se prošle godine ispostavila kao glavna zimska baza regiona. I ove godine u najjeftinijoj varijanti na Jahorini produženi ski vikend košta 67 evra po osobi – uz uključen smeštaj i ski pas za tri dana.

***

Bonus video: Ljevnaić: Zašto je svake godine 3 odsto manje skijaša? 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar