Gde i s koliko para na prvi ski vikend u Srbiji

Putovanja 30. nov. 202119:51
Podeli:
Skijanje Kopaonik, Stara planina i Tornik
Skijanje na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku Foto:Shutterstock/Nataliya Nazarova/andrijapajic

Nova ski sezona zvanično počinje 9. decembra na Kopaoniku, nakon čega sledi ski opening na Staroj planini, a zatim i na Torniku. Pretprodaja ski karata počela je 15. novembra, tokom ski openinga važiće popust od 30 odsto, a mi smo proverili koja je najjeftinija varijanta za produženi vikend na skijanju na samom početku sezone.

Kopaonik

Ovogodišnja manifestacija Ski opening na Kopaoniku, startuje 9. decembra i trajaće do 12. decembra 2021. godine, a čak i ako vam je tek sad palo na pamet da organizujete skijašku akciju u tom periodu – smeštaja još ima i to možete da prođete relativno povoljno.

Na sajtu za pretragu privatnog smeštaja još mogu da se nađu varijante za manje od 10 evra po osobi – planinske kućice koje se iznajmljuju za 50 evra na noć, a u koje staje čak osmoro ljudi, te apartmani za četvoro za 30 evra. Što se tiče hotelskog smeštaja, najpovoljnije što se trenutno može naći je dvokrevetna soba na tri noćenja s doručkom za oko 8.500 dinara (73 evra), što ispadne malo manje od 20 evra po osobi za noć.

Pročitajte još:

Tokom ski openinga važiće popust od 30 odsto na ski karte, kao i za karte za sve vrste zabavnih sadržaja. U tom periodu, cena za trodnevni ski pas za odrasle (12-65 godina) na Kopaoniku je 9.800 dinara, uz korišćenje noćne staze 11.400. Četvorodnevni ski pas je 12.500 dinara, a pojedinačna vožnja gondolom 1.100 dinara.

Stara planina

U seoskim domaćinstvima koja svoje turističke potencijale vezuju za Staru planinu još nema gužve, a na startu ski sezone možete proći i sa manje od pet evra po noćenju.

Lokacija je bitna – hotelski smeštaj u Pirotu za tri noćenja za dvoje može da se nađe za oko 6.000 dinara, a za isti aranžman u privatnom domaćinstvu na Crnom vrhu treba pripremiti 7.000 dinara.

Po cenovniku za Staru planinu, za tri dana na ski stazi u decembru treba pripremiti 5.600-5.900 dinara, za četiri 6.900-7.300. Pojedinačna vožnja žičarom je 350-500 dinara, a ski vrtić 700-900.

Tornik

Zlatiborska Gold gondola već je prešla na zimsko radno vreme, a uskoro će se i Tornik zabeleti.

Ponuda smeštaja na Zlatiboru raste sa svakom novom zgradom, pa je u samom centru raspon cena za apartmane na početku sezone od 20 do 90 evra po noćenju. Za 20 dobijate apartman za dvoje, ali jeftinije ćete proći s iznajmljivanjem nekog većeg mesta za više ljudi koji mogu da podele iznos – u tom periodu je, na primer, još slobodan stan za sedmoro koji košta 38 evra po noćenju, apartman za četvoro od 32 evra…

Najpovoljniji hotelski smeštaj na Zlatiboru koštaće vas nešto manje od 6.000 dinara za dvokrevetnu sobu na tri noćenja.

Trodnevna ski karta za Tornik do 17. decembra košta 5.600 za odrasle, četvorodnevna 6.900 dinara, a za karte koje se kupe i koriste u vreme trajanja ski openinga, računa se na 30 odsto popusta. Pojedinačna vožnja žičarom je 350-500 dinara.

Pročitajte još:

Divčibare

Zbog povoljnih cena, Divčibare je već neko vreme top zimska destinacija i kapaciteti budu popunjeni gotovo i pre nego što sezona počne. Ipak, još ima atraktivnih aranžmana za sredinu decembra.

Za 30 evra po noćenju može se iznajmiti stan za četvoro, za 40 sjajna kućica u šumi u kojoj može da boravi do osmoro ljudi, a za 45 kuća s tri apartmana pri čemu svaki ima svoj ulaz.

Cena ski karte za tri dana je 3.500 dinara za skijaše od 10 do 59 godina, za četiri dana je 4.600.

***

Bonus video: Čibrilo otkriva kakva će nam zima biti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar