Podeli

Pojavila se mapa koja nudi rešenje ako Bugarska i Albanija zatvore granice - Odiseju na srpski način.

Pre dva dana, 6. jula, Grčka je donela odluku da zatvara granice za državljane Srbije. Odluka je doneta usred nepovoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji, i srušila mnogima i poslednje nade o odmoru na moru.

Nijedan Srbin više ne može da uđe u Grčku, osim onih koji imaju posebnu dozvolu, a naši građani koji su kao turisti već u Grčkoj, moći će da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Bili smo u Grčkoj i ovako smo se proveli:

Mnogi Srbi koji su se zadesili na grčkim plažama verovatno se već spremaju za užasne gužve na granicama, a ono što ih brine je i neizvesnost koja iz dana u dan raste. Uvek postoji mogućnost da i ostale zemlje susedstva zatvore svoje granice, što bi Srbima koji se vraćaju u našu zemlju dodatno otežalo situaciju. Ipak, i u najtežim trenucima, naši ljudi su uvek spremni da se našale.

Tako je na društvenim mrežama postala viralna mapa koja Srbima pokazuje alternativni put do Beograda – u slučaju da i Bugarska i Albanija zatvore svoje granice:

Predložena ruta bila bi prava grčka Odiseja – prema Guglu, ova putanja bi vam oduzela 63 sati života. Obišli biste dobar deo Turske, a onda i čitavu obalu Crnog mora, pa i celu Rumuniju.

Ali ko zna, možda bi ovo mnogima lakše palo od sati i sati čekanja na granicama, koji im ne ginu pri povratku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar