Grčka
Grčka; Foto: Gary Dyson / Alamy / Profimedia

Usled neizvesne situacije s pandemijom, mnoge agencije već su ukinule svoje poslednje termine za Grčku.

Ako ste po receptu srpskih penzionera hteli da u poslednji čas uhvatite neki od superpovoljnih aranžmana za Grčku krajem septembra, plan bi mogao da vam pukne već sad. Naime, iako se uslovi za ulazak u Grčku nisu bitno promenili i po zvaničnim sajtovima turističkih agencija sezona se proteže sve do početka oktobra, mnoge su odlučile da je zaključe sredinom septembra.

Tako su nam u Dreamlandu rekli da ne rade ništa posle 14. septembra, iako na sajtu imaju i cenovnik za smenu od 24. septembra do 4. oktobra. I Robinson je izbacio poslednje termine, od 26. septembra, a kod agencije Sole Azur ima ih samo za određena mesta i određene apartmane – i trenutno su na listi „last minute“ ponuda.

A zainteresovanih ima. Belvi, navodno, nema ništa slobodno posle 16. septembra, a kod Viva travela i Oktopoda se još može naći poneko mesto. Ipak, ako ih pitate šta se dešava ako se u međuvremenu uslovi za ulazak u Grčku promene i budu prinuđeni da otkažu polazak – nemaju odgovor, ali se nadaju da će uspeti da završe sezonu bez komplikacija.

Pročitajte još:

Ulazak u Grčku i dalje je za srpske državljane moguć uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, odnosno antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati (oslobođena su deca do 12 godina starosti) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku, ili potvrdu o preležanom Covid 19, koja se izdaje 30 dana nakon prvog pozitivnog testa i važi 180 dana.

Putnici na graničnom prelazu mogu biti podvrgnuti testiranju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je kućna izolaciji 10 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa (o trošku grčke države). Vakcinisani putnici koji budu pozitivni na brzom testu, podležu karantinu u trajanju od 7 dana i poslednjeg dana karantina bivaju testirani PCR testom.

Takođe, neophodno je pravilno popuniti PLF obrazac, najkasnije 24 sata pre ulaska u Grčku. Kako je napomenuto, uslovi su podložni promenama i pre samog putovanja je neophodno proveriti informacije, a aktuelne mere protiv širenja koronavirusa u Grčkoj na snazi su do 10. septembra.
***
Bonus video: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)