Grčka
Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Interesuje vas Grčka u septembru? Ukoliko ste se tek sad setili da planirate letovanje, ima nade i za vas. Još uvek ima mesta, ali ne zadugo.

Iz dana u dan, aranžmana je sve manje jer je ove godine Grčka u septembru posebno tražena. Vreme je da se ozbiljno bacite na posao.

U Hedonic Travel agenciji su nam rekli da mesta ima na Stavrosu, gde apartmane za dvoje, sa autobuskim prevozom, možete naći po ceni od 109 evra po osobi, za deset noćenja. Asprovalta je još povoljnija, gde je cena 99 evra po osobi za isti aranžman.

Travelland nema puno slobodnih aranžmana za septembar i u ponudi imaju samo Pefkohori – apartman za dvoje, deset noćenja – 315 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Oktopod Travel agencija takođe ima ponude za letovanje u Grčkoj, za septembar. Ostali su im slobodni aranžmani za Stavros po ceni od 165 evra po osobi i za Eviu gde je sredinom septembra cena oko 115 evra po osobi.

Hellena Travel ima odlične last minute ponude za početak septembra, gde je 10 noćenja u apartmanu za dvoje cena 119 evra po osobi. Isti aranžman za Pefkohori košta 139 evra, a za Sarti 135 evra. Najpovoljnija je Leptokarija po ceni od 115 evra.

Ako se odlučite da idete na Lefkadu preko Barcino agencije cena je oko 115 evra po osobi, autobuskim prevozom. Tasos je nešto skuplji – 170 evra.

I u Go2 agenciji je takođe gužva. Za Kefaloniju je cena za 11 noćenja 185 evra, dok je Lefkada nešto jeftinija – 129 evra.

Uslovi za ulazak u Grčku

Grčka je najavila nove mere za nevakcinisane koje stupaju na snagu od 15. septembra, a poznato je da svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Passenger Location Form (PLF), preko sajta https://travel.gov.gr/ (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.

Za ulazak je potrebno posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, odnosno antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati (oslobođena su deca do 12 godina starosti) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku, izdatu od strane nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza), ili potvrdu o preležanom Covid 19, koja se izdaje 30 dana nakon prvog pozitivnog testa i važi 180 dana.

***

Bonus video: Gostilje – srpska dolina vodopada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)