Zlatibor, Vrnjačka i Sokobanja
Zlatibor, Vrnjačka i Sokobanja; Foto:Slavica Panić/Nova.rs/Shutterstock/DMZ001

Građanima je na raspolaganju 100.000 vaučera po 5.000 dinara.

Građani od danas na šalterima „Pošte Srbije“ mogu da se prijavljuju za korišćenje vaučera za subvencionisan odmor u Srbiji. Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a prvi put, pravo na vaučere i imaju i stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Tanjug izveštava da je od jutros podneto više od 30.000 prijava za vaučere za odmor, koji mogu da se iskoriste do 20. novembra 2023. Ponuda destinacija na kojima se mogu iskoristiti može se pogledati na sajtu Vaučeri Srbija, a po iskustvu iz 2022. najveće interesovanje je za Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku Banju.

Zlatibor tradicionalno i najomraženija i najpopularnija planina u Srbiji, a mada još nema snega, uveliko pristižu snimci „odmora na gradilištu“, bizarne reklame za zimovanje od kojih se mreže tresu, ali i računi koji otkrivaju koliko treba izdvojiti za obrok. Srećom, postoje i delovi Zlatibora koje investitori ne smeju da pokvare.

Pročitajte još:

Most ljubavi, Vrnjački park, Crkveno brdo, mineralni izvori – samo su neke od atrakcija Vrnjačke banje, koja tokom cele godine ima i sadržajan kulturno-zabavni program, mada se protekle godine više pričalo o uništavanju izvora i akva parku. 

Sokobanja je jedna od omiljenih destinacija za prolećna putovanja u Srbiji, ne samo zbog mira, netaknute prirode i čistog vazduha, već i lekovitih termalnih voda, a nedavno je akcenat stavljen upravo na aktuelnu spa sezonu.

Kako je navedeno, veliko interesovanje vladalo je i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik…

Pročitajte još:

Vaučer se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera i to u trajanju od najmanje pet noćenja. Vaučer može pokriti maksimalan iznos u vrednosti od 5.000 dinara. Ukoliko je iznos računa veći, korisnik je dužan da ostatak sume isplati iz sopstvenih sredstava. Ukoliko je iznos računa manji, vaučer pokriva ceo iznos, a razlika do 5.000 dinara se ne može naknadno iskoristiti.

***

Bonus video: Ko je oduševljen, a ko nezadovoljan turističkim vaučerima?

Komentari

Svi komentari (0)