Ostrvo u Jadranu porede s Bahamima – a na njemu ne možete naći smeštaj

Podeli:
Foto:Shutterstock

More nestvarne boje!

Korčula je mnogima jedna od omiljenih letnjih destinacija, a ove je godine s pravom proglašena jednim od najlepših ostrva na svetu.

Pročitajte još:

O samom gradu Korčuli većina sve zna, a uz već prepoznate prirodne lepote nudi celi niz atrakcija i zanimljivosti pa broj turista koji ga posećuju iz godine u godinu raste, piše Slobodna Dalmacija.

Ali, u blizini Vela Luke smešteno je ostrvce idealno za one koji žele da pobegnu od gužve. Reč je o Proizdu, ostrvcetu neverovatne lepote i čistog, tirkiznog mora koje je udaljeno svega dvadesetak minuta vožnje iz Vele Luke iz koje put Proizda možete dogovoriti vožnju taksi brodom.

„Zapanjujuća lepota, netaknuta priroda i tirkizno more koje oduzima dah, samo delimično opisuju sve ono što ostrvo nudi. 2007. godine Proizd proglašen je plažom godine hrvatskog Jadrana, a svake godine među najbolje destinacije svrstavaju ga vodeći svetski časopisi i portali poput The New York Timesa, Daily Telegrapha i Trip Advisora.

Ostrvo Proizd ima 4 prekrasne šljunčane plaže do kojih vas vode romantične staze kroz borovu šumu. Sve nijanse tirkiza naći ćete na ovom ostrvu koji je zbog bistrine mora idealno mjsto za one koje žele istraživati podmorje.

Na ostrvu se nalazi i nudistička plaža, ujedno jedina na Korčuli, stoga na Proizdu zaista svako može pronaći svoje mesto pod suncem. I još jedna bitna informacija, na ostrvu nema hotela ni apartmana!

***

BONUS VIDEO: Uskršnja ostrva, Rapa Nui

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar