Neum
Neum; Foto: Nino Marcutti / Alamy / Alamy / Profimedia

Nije ni Crna Gora, ni Grčka.

Ako ovog leta planirate na more sopstvenim prevozom, verovatno budno pratite vesti o poskupljenju goriva, a blizina letovališta mogla bi da odigra važnu ulogu pri konačnoj odluci. Taj podatak mogao bi da bude od značaja i za one koji putuju autobusom i već im je muka kad pomisle na 20 sati truckanja, ali ipak cena prelomi pa im se to ispostavi kao najpovoljnija varijanta do Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Turske ili Albanije.

Pročitajte još:

Ipak, ispostavlja se da je do nekih morskih destinacija moguće doći i za manje od 8 sati, mada, naravno, osim kilometraže, vreme pređenog puta zavisi od niza faktora – brzine vožnje, broja pauza, zadržavanja na granicama, uslova na putu…

Uz pomoć Mišelinovog planera puta moguće je okvirno videti koje more nam je zapravo najbliže od omiljenih letnjih destinacija.

Ispostavilo se da ako gledamo po kilometraži, najbliži nam je Neum u BiH, ali ako gledamo prema vremenu potrebnom da se do mora stigne, najbliže je hrvatsko primorje, jer se tamo stiže brže auto-putem, iako je kilometraža veća.

Pogledajte koliko kilometara ima do omiljenih letnjih destinacija srpskih turista, a do kojih grčkih letovališta se najbrže stiže kolima i busom..

***
Bonus video: Albanija, Crna Gora, Hrvatska i Grčka: Letovanje van sezone jeftinije 30 posto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram