Evia
Evia; Foto: Lynne Sutherland / Alamy / Profimedia

Grčka od 2. maja ukida i kovid sertifikat kao uslov za ulazak u zemlju, što će verovatno doprineti interesovanju za letovanje u toj zemlji. Međutim, budući da se paralelno priča o poskupljenjima aranžmana i prevoza, možda pre odluke o konačnoj destinaciji nije loše utvrditi koja su najjeftinija, a koja najskuplja grčka letovališta.

Letovanje u junu znatno je jeftinije nego u sezoni, a aranžman u Grčkoj može da se nađe i za samo 27 evra po osobi. Međutim, ako računate da dodatno plaćate suncobrane, ležaljke, hranu – to bi zavisno od mesta koje izaberete moglo značajno da utiče na budžet.

„Kategoriji najjeftinijih grčkih letovališta pripadaju mesta u Olimpskoj regiji koja su dugogodišnji favorit naših turista i uklapaju se u svačiji budžet“, kaže Teodora iz Grčka info.

Pročitajte još:

„Činjenica je da se na svakoj od destinacija može pronaći smeštaj po veoma niskim cenama za celu porodicu, ali su uglavnom takvi objekti dosta udaljeni od mora ili ne nude brojne sadržaje kao neki luksuzni smeštaji. Može se primetiti i značajna razlika u cenama kada su u pitanju mesta koja su na dobrom glasu u odnosu na ona manje poznata i sa slabijim turističkim razvojem, ali to ne mora uvek biti tako. Ogroman broj faktora igra ulogu u formiranju cena, zato se na jednoj destinaciji može videti veliki raspon i variranje u cenama“, objašnjava Teodora, a njena koleginica vesna skreće nam pažnju na još neke povoljne destinacije.

„Imamo u ponudi objekat na Tasosu koji je jeftiniji od Olimpske regije, ali neki opšti presek pokazuje da su najniže cene smeštaja na Eviji, na Atosu, u okolini Soluna, pa potom dolaze Stavros i sva mesta Olimpske regije“, kaže Vesna.

#related-news_0

Kao najskuplje destinacije za letovanje u Grčkoj ona označava Mikonos i Santorini, a Teodora „pojedina ostrva Kiklada gde letuju i javne ličnosti“.

„I ova kategorija se ne može precizno ograničiti na samo neke lokacije, budući da i na Sitoniji možete letovati po istoj ceni kao na Santoriniju, ukoliko se odlučite za izuzetno luksuzne smeštaje“, dodaje.

Naše sagovornice otkrile su nam i kako da uštedite na gorivu, ali i vremenu – saznajte do kojih grčkih letovališta se najbrže stiže iz Srbije ukoliko idete kolima ili busom.

***

Bonus video: Turizam i kriza: Da li da planiramo letovanje? – gosti Aleksandar Seničić i Nenad Blagojević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram