Kovid hoteli u Grčkoj
Krit; Foto: Eurokinissi / Zuma Press / Profimedia

Kovid hoteli u Grčkoj će primiti turiste sa simptomima korone. Prvog dana otvaranja Grci su na aerodromima testirali više od 6.500 ljudi, a prvih 250 uzoraka je bilo negativno, saopštili su tamošnji zvaničnici drugog jula.

Na ostrvu Skijatos koje je na jedan dan posetila Nova.rs i koje ima dva kovid hotela, dnevno će biti testirano oko 60 ljudi, a rezultati su, kako su nam rekli na aerodromu, samo tog prvog dana bili gotovi tek za 24 sata. Od juče se se čekaju nekoliko sati.

Šta se dešava ako se ispostavi da imate koronavirus dok ste u Grčkoj? Uputstva njihove Nacionalne organizacije za javno zdravlje i ministra turizma su sledeća:

Pročitajte još:

Ukoliko niste testirani na aerodromu, a osetite se tokom boravka u Grčkoj loše, obavestićete menadžera hotela. Svaki veći hotel ima svog lekara koji će vas pregledati. Ukoliko hotel nema svog lekara, bićete prebačeni do medicinske ustanove. Svaki gost sa teškim simptomima kom je potrebna hitna pomoć lekara će biti prebačen u najbližu bolnicu kao „potencijalni kovid 19 pacijent“ i tamo će mu biti ukazana pomoć, a oni sa umerenim simptomima će biti testirani. Posle testiranja moraju ostati u sobi dok ne dobiju rezultate.

I tu dolazimo do kovid hotela u Grčkoj. Ako ste pozitivni sa simptomima, bilo posle testiranja na aerodromu bilo u toku letovanja, bićete sprovedeni u najbliži hotel koji je određen za kovid pacijente.

Na Skijatosu nam je rečeno da će pozitivni bez simptoma ostati u svojim hotelima, ali da će morati da se zadrže tu, bez kretanja po gradu i drugim objektima.

U Grčkoj ima oko 75 kovid hotela. U njima će biti turisti koji imaju blaže simptome i ostaju tamo dok test ne bude negativan. Nakon toga se vraćaju za Srbiju prvim sledećim čarter letom. Troškove lečenja putnika preuzima Republika Grčka.

Kompletan spisak kovid hotela u Grčkoj

Regija Istočna Makedonija i Trakija: Drama, Evros (Aleksandropolis) , Tasos i Samotraki

Atika: Egina, Atina, Speces, Hidra

Regija severni Egej: Ikarija, Lezbos, Lemnos, Samos i Hios

Regija zapadna Grčka: Etolija – Akarnanija, Ilija i Ahaja (Kalavrita)

Regija Zapadna Makedonija: Kastorija, Kozani, Florina, Grevena

Epir: Janjina i Preveza

Tesalija: Kardica, Volos, Alonisos, Skijatos, Skopelos, Trikala (Meteori)

Jonska ostrva: Zakintos, Krf, Kefalonija, Itaka, Lefkada i Paksi

Regija Centralna Makedonija: Solun, Kilkis, Pela (Edesa), Pijerija (Katerini), Ser i Halkidiki

Krit: Heraklion, Lasiti, Retimnon, Hanja

Regija Južni Egej: Andros, Amorgos, Astipalea, Tira (Santorini), Kalimnos, Mikonos, Ios, Paros, Patmos, Kastelorizo, Kitnos, Kos, Lipsi, Leros, Naksos i mali Kikladi, Milos, Paros, Rodos, Serifos, Sifnos, Siros i Tinos

Peloponez: Argolida (Ermioni), Arkadija (Tripoli), Korint, Lakonia (Monemvasija) i Mesinija

Regija Centralna Grčka: Evija (Eretrija), Skiros, Evritanija, Ftiotida i Fokida (Delfi)

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)