egzotična putovanja
Foto: Roberto Moiola / robertharding / Profimedia

Koliko košta putovanje do rajskih destinacija?

Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati)

Preko agencije Travelland možete da odete u Dubai u julu ili avgustu. Recimo, smeštaj u hotelu sa pet zvezdica u avgustu košta 615 evra. To je cena za pet noćenja. Paket aranžman uključuje avio prevoz, takse i noćenje s doručkom u hoteu.

Doplata za polupansion (ručak ili večera) košta 22 evra po osobi i noći, za polupansion plus (dva pića uz obrok) 33 evra po osobi i noći, a za pun pansion 44 evra po osobi i noći. Za pun pansion plus treba dodati 65 evra po osobi i noći,  a za all inclusive 79 evra po osobi i noći.

Ne treba zaboraviti da u cenu nije uračunat PCR test koji je neophodan za ulazak u UAE. Potrebno je priložiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata od datuma uzorkovanja. Deci mlađoj od 12 godina nije potreban PCR test.

Karibi iz Njujorka

Preko agencije Allegra krstarenja možete da vidite Njujork, San Huan, Filipsburg, Antigvu i Barbuda, Svetu Luciju. U pitanju je novogodišnje krstarenje, polazak je 30. decembra, a paket aranžman traje 16 dana. Cena je 2.379 evra po osobi, a uključuje avio-prevoz, aerodromske i lučke takse, transfere, tri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice u Njujorku i 12-dnevno krstarenje na bazi punog pansiona.

Pročitajte još:

Važno je napomenuti i koji troškovi nisu uključeni u cenu. To su napojnice za brodsko osoblje koje su obavezne i plaćaju se na brodu (160 dolara po osobi za čitavo krstarenje), zatim individualni troškovi, fakultativni izleti (Njujork, Nju Džerzi, Portoriko, Sveti Martin, Antigva, Sveta Lucija, Sent Kits).

U cenu nije uračunata ni lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića koja naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet), kao ni obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i kovid 19, izdata na engleskom jeziku, i troškovi izdavanja svih potrebnih viza.

Maroko

Preko agencije Olympic Travel možete u Maroko. Termin polaska je 12. oktobar. Cena po osobi je 999 evra, a obuhvata avio-prevoz, transfere i devet polupansiona u hotelima sa tri, odnosno četiri zvezdice.

U cenu nisu uključene aerodromske takse, kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje, troškovi viziranja od 2.400 dinara, usluge koje nisu naznačene u programu putovanja, individualni troškovi, kao ni napojnica za vozače i lokalnog vodiča (20 evra).

Meksiko

Preko agencije Raposdy Travel možete da vidite lepote Meksika. Paket aranžman obuhvata avio-prevoz, aerodromske takse, transfere i sedam all inclusive noćenja u hotelu sa pet zvezdica u Meksiku i jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa četiri u Madridu. Cena je 1.799 evra po osobi za polazak 25. avgusta. U agneciji možete da proverite i uslove za polaske u septembru.

Pritom, ovaj paket ne uključuje fakultativne izlete i ulaznice, individualne troškove na putovanju,, turističku taksu u Meksiku koja je oko jedan evro po danu po osobi, kao ni izlaznu turističku taksu iz Meksika koja je oko pet evra po osobi.

Zanzibar (Tanzanija)

Preko agencije Eurojet na Zanzibar možete od jula do oktobra. Paket aranžman obuhvata avio-prevoz, aerodromske takse, transfere i osam polupansiona u hotelu sa četiri zvezdice. Cena je od 1.250 evra po osobi. Cena za pun pansion je 1.317 evra po osobi.

Osim zdravstvenog osiguranja i individualnih troškova, u cenu ne ulaze boravišna taksa – dva dolara po putniku po noći, i viza za Zanzibar koja je 50 dolara.

BONUS VIDEO: Skrivena plaža Meksiko

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar