Kakve su cene u ski centrima u Crnoj Gori

Putovanja 13. jan. 202216:33 > 16:37
Podeli:
Ski centar Kolašin Foto: Shutterstock

Kako su mere za ulazak u Crnu Goru ublažene, očekuje se da će ski centri raditi u narednim danima "punom parom". Proverili smo cene u najpopularnijim skijalištima Crne Gore koja su ove zime već privukla veliki broj turista - Kolašin i Savin kuk.

Zdravstvene mere u Crnoj Gori su poslednjih par dana popustile – vlasti su olašale ulazak u zemlju, te se očekuje povećan broj turista na skijalištima.

Uslov za ulazak u Crnu Goru je neki od sledećih uslova – potpuna vakcinacija propisanim brojem doza vakcina i da od dobijanja poslednje doze vakcine nije prošlo duže od šest meseci, negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata, negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati, dokaz da je osoba prebolela kovid-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od šest meseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

Dva najveća centra zimskog turizma Crne Gore su Durmitor i Bjelasica, a pravi trenutak je da ih uzmete u obzir ako planirate zimovanje.

Kolašin - Bjelasica

Protekle nedelje je zabeležena rekordna poseta Ski centru "Kolašin" na Bjelasici, kada je toku jednog dana prodato oko 700 ski pasova, prenosi crnogorski portal "Vijesti".

Bjelasicu karakterišu i veoma laka prohodnost i pristupačnost do najviših planinskih vrhova, te je ono jedna od najpoznatijih destinacija za odmor na planini.

Pročitajte još:

Oni koji žele da skijaju na Kolašinu, za jednodnevni ski pas treba da izdvoje 15 evra, dok je za decu do 14 godina cena 10 evra. Dvodnevna ski karta je 25 evra (za decu 17), trodnevna 35 (za decu 24), a petodnevna 50 evra (za decu 37). Seniori (preko 65 godina) mogu da računaju na popust od 50 odsto na cenu.

Karta za turističku vožnju žičarom je 3-5 evra, a samo u toku jednog dana protekle nedelje, kupljeno je više od 400 karti za panoramsko razgledanje planine.

Ski centar Kolašin Foto: Shutterstock

 

Iznajmljivanje skija, odnosno snouborda, na dan je 10-12 evra, a kako Vijesti prenose, od početka ove godine, naplaćuje se i parking i ulaznice čija je dnevna cena 3 evra.

Savin kuk - Durmitor

U ovom poznatom ski centru na Durmitoru, skijaši imaju na raspolaganju stazu dugu 3500m i tri ski lifta od kojih jedan ima reflektore za ljubitelje noćnog skijanja.

Pročitajte još:

Jednodnevni ski pas na Durmitoru iznosi 11 evra (za decu 7), dok je turistička vožnja žičarom 5 evra.

Ski karta za dva dana je 20 evra (za decu 12), za tri dana 28 (za decu 17), za pet dana 48 evra (za decu 28). Noćno skijanje je 7 evra.

Durmitor, Savin kuk Foto: Shutterstock

Ono što je posebno zanimljivo posetiocima koji vole aktivan odmor je hodanje na krpljama. Staza za hodanje na krpljama dugačka je oko 6 kilometara a tura traje 2 sata. Krplje se iznajmljuju u ovom ski centru i oblače preko zimske opreme i obuće za skijanje.

***

Bonus video: Turisti iz Evrope i regiona opsedaju skijališta na Jahorini i Bjelašnici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram