Kako i gde ćemo putovati 2021. godine

Putovanja 12. dec. 202020:20 > 20:36
Podeli:
Putovanja
Foto: Archer Publicity/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Iako su se poslednjih godina putnici delili na one koji su planirali odmor mesecima unapred i onih koji su donosili odluke u poslednjem trenutku, posle "zaključavanja" usled pandemije zabeležen je ogroman porast ove druge grupe.

S obzirom na neizvesnost, ovaj trend će se nastaviti i u 2021. godini prenosi sajt Zadovoljna.

Pročitajte još:

Nakon globalne pandemije, za koju ipak verujemo da će sledeće godine biti prošlost, ipak će se promeniti i svet i putovanja. Iako će se ljudi vratiti putovanjima, sigurno je da ona bar jedno vreme, neće izgledati kao poslednjih nekoliko godina. Čekaju nas promene, a prema portalu Tourism Review ovo su neke od njih.

Domaći turizam

Gotovo je sigurno da će turisti sledeće godine više putovati kraće, i to unutar svojih država. Neki će hteti da pomognu domaćim ekonomijama i to će im biti motiv, a na ovaj način će svakako upoznati dodatno još i sopstvenu kulturu i zemlju.

Last minute turizam

S obzirom na neizvesnost, očekuje se nastavak putovanja u poslednjem trenutku, pa će last minute varijanta biti dominantna.

Zeleni turizam

Imajući u vidu socijalnu distancu, mnogi će i dalje ostati pri stavu da treba izbegavati gužve i spas potražiti – u prirodi. Ovo uopšte ne mora da znači kako će se odlaziti na udaljena odredišta, već će se verovatno, otkrivati domaće destinacije.

Spori turizam

Godina 2020. je mnogima pokazala kako u životu ne treba sve obavljati u velikoj žurbi. Tako da, svi oni koji su strašno žurili prilikom posete nekoj zemlji, dogodine će verovatno razgledati laganije i neće žuriti da obiđu sedam gradova za sedam dana, već će se možda zadovoljiti i sa tri.

Porodični turizam

Porodična putovanja oduvek su bila na ceni, ali ova godina pokazala nam je kako s najbližima nikad ne provodimo dovoljno vremena. S obzirom koliko smo bili odvojeni od najdražih, verovatno ćemo i putovanja hteti da provedemo s onima koje najviše volimo i često ih uzimamo zdravo za gotovo.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar