Foto: Shutterstock

U junu je manja gužva i aranžmani su nekoliko puta jeftiniji od onih u jeku sezone.

Da li je bolje letovati van sezone ili zajedno sa milion turista koji navrnu na poznata letovališta u julu i avgustu, ostaje večno pitanje.

U svakom slučaju, u junu i septembru su znatno manje gužve, a cene su bez sumnje znatno povoljnije nego u jeku sezone.

Turističke agencije u Srbiji nude razne aranžmane, što sopstvenim prevozom, što oragnizovanim prevozom autobusom.

Filip travel u svojoj specijalnoj ponudi izdvaja apartmane za najam u Paraliji od 10 dana za samo 32 evra. To znači da vas letovanje za dve osobe neće izaći više od 65 evra, ali sa sopstvenim prevozom i bez hrane.

Sarti početkom juna u organizaciji agencije Otkopod travel košta nešto više, 95 evra po osobi, takođe sa sopstvenim prevozom. Na ovu ponudu postoji 20 odsto dodatnog popusta ako svoje aranžmane rezervišete pre kraja aprila.

Iz ponude Argus toursa izdvajamo Halkidiki autobusom. Deset noćenja bi vas koštalo 99 evra po osobi, s tim što to znači da treba da pripremite i novac za džeparac i hranu.

Skoro isti aranžmani se u sezoni kreću od 300 evra na gore, tako da je svakako velika ušteda otići na more u junu ili septembru.

Primamljive first minute ponude za Tursku nudi agencija Barcino travel. Odmor u Kušadasiju uključuje 10 noćenja sa doručkom, prevoz i smeštaj za 480 evra za dve osobe, sredinom juna meseca.

Kako je Albanija sve traženija destinacija među srpskim turistima, među ponudama Eurotursa stoji ponuda za Drač. Autobuski prevoz, 10 dana i sedam noćenja sa doručkom bi vas izašlo 205 evra po osobi.

Što se tiče uvek popularne Crne Gore, ponude hotelskih aranžmana u junu se kreću od 150 evra po osobi za noćenje sa doručkom do 450 evra za istu uslugu.

Znatno jeftiniji boravak u Crnoj Gori može da se naše preko sajtova za iznajmljivanje apartmana, poput AirBnb. U tom slučaju cene se kreću od pet do 25 evra po osobi. Ali onda ne zaboravite da u svoj budžet uračunate gorivo za put, džeparac i novac za hranu.

Ako želite da vas ogreje sunce u Egiptu tokom juna, agencija Odeon travel nudi primamljivu ponudu za all inclusve Hurgadu početkom meseca.

U cenu su uključeni smeštaj, hrana i avionski prevoz, tako da bi vas 10 noćenja u hotelu sa pet zvezdica koštalo 580 evra po osobi.

Najlepše plaže u Grčkoj čekaće vas i u maju, sa znatno povoljnijim cenama, ali more u tom periodu je uglavnom za one koji nisu zimogrožljivi i ne smeta im kiša koja u to doba godine uem da pada i na moru.

U svakom slučaju, ako razmišljate o moru u junu u Crnoj Gori, na severu Grčke ili u Albaniji, trebalo bi na vreme da proverite vremensku prognozu za datume koje ste planirali za odmor.

Ako ste odabrali Tursku ili Egipat, manje ćete brinuti jer je verovatnije da vreme u junu tamo bude sunčano.

***

Bonus video: Skriveni troškovi na odmoru – Sve zamke All Inclusive-a

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram