Konačno! Grčka se otvara za Srbe u maju

Putovanja 10. mar. 202115:39 > 16:04
Podeli:
letovanje grčka
Foto: Remy Musser / Alamy / Alamy / Profimedia

Lepa vest za sve - od maja ćemo moći da putujemo u Grčku. To je za portal Nova.rs potvrdio Aleksanadar Seničić, direktor YUTA, pozivajući se na reči grčkog ministra turizma.

Kako navodi Aleksandar Seničić za portal Nova.rs, na nedavno održanom onlajn sajmu turizma u Nemačkoj, grčki ministar turizma je izjavio da će se ova zemlja od proleća otvoriti za sve koji bi da tamo odu.

„Ministar je u najavi sezone kazao kako Grčka popušta mere tokom marta i aprila i da se očekuje da će svi oni koji žele od polovine maja moći da dođu u Grčku“, kaže Seničić.

Pročitajte još:

On dodaje da će oni koi su primili vakcinu protiv kovida svakako imati prednost prilikom putovanja, ali da će biti i drugih mogućnosti i za one koji iz bilo kog razloga ne mogu da se vakcinišu.

„Postoje i opcije da pored sertifikata o vakcinaciji za putovanje bude dovoljan PCR test, kao i serološki test kao dokaz da ste preležali kovid, a videćemo i da li će biti još nekih opcija“, kaže Seničić.

Naš sagovornik dodaje i da grčki ministar turizma treba da dođe u Srbiju krajem marta, odnosno početkom aprila kada bi trebalo da se potpiše protokol o ulasku grčkih i srpskih turista u obe zemlje i tada bi trebalo da znamo da li sve to baš tako.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar